La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

Publicat el 3 de març de 2013

#INTIFALLA 2013… Per unes falles populars, combatives, en valencià i contra les retallades i la corruPPció.

Ara fa un any, després d’un mes de febrer que ens va portar una primavera avançada i molt especial, la #PrimaveraValenciana, un col.lectiu de ciutadans va decidir continuar les reivindicacions al carrer i iniciar una concentració diària sota el balcó municipal durant les Falles-2012, coincidint amb les mascletaes que se succeeixen diàriament des de l’1 al 19 de març.

Durant les concentracions es protestava contra tots els desvaris que afecten la política valenciana en mans del PPCV: corrupció, malbaratament, retallades socials, obscurantisme, etc …

La presència diària de diverses desenes de persones denunciant a les “autoritats” polítiques presents al balcó municipal les barbaritats comeses pels governs populars de l’ajuntament i de la Generalitat, van posar molt nerviosos a Rita Barberà i als polítics del PP que diàriament acudien allà a presenciar les mascleataes.

Tant és així que fa uns dies el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Domínguez, davant la convocatòria d’enguany, advertia als convocants: «Que ho pensen bé abans de fer-les, ja que tenen tot l’any per manifestar-se (…) En cas de no ser així, els serveis municipals prendran les mesures necessàries perquè la festa discorre bé »

Malgrat les vetllades amenaces del regidor, que s’oblida que hi ha una cosa que es diu “llibertat d’expressió” que ell no pot impedir, i que els carrers de València i les Falles no són un monopoli del PP, com molts d’ells creuen, aquest passat primer de març diverses desenes de manifestants van iniciar la segona Intifalla escridassant l’alcaldessa de València, Rita Barberá, alhora que duien pancartes que denunciaven la corrupció. Altres col.lectius com els treballadors de Radiotelevisió Valenciana afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació, treballadors del Consistori municipal i de serveis municipals, s’en van afegir també a la Intifalla aqueix dia. 

Enguany les convocatòries de l’Intifalla tindran diverses reivindicacions (com podeu veure en el cartell que adjunte en el post), tals com la denuncia contra la corrupció, la dona treballadora, la reivindicació d’unes falles combatives, populars i en valencià, per a acabar finalment en una reivindicació del repartiment del treball i la riquesa.

Com l’any passat, aquestes mobilitzacions han aixecat crítiques des del món faller (molt controlat ideològicament pel blaverisme PPero), i des del consistori.

Rita es fa la sueca i intenta traure importància a les protestes convocades. A través d’una nota de premsa, l’alcaldessa de València ha insinuat que les protestes estan dirigides des d’alguna formació política i ha afegit que els qui les promouen “el que busquen és la càmera, la foto, la televisió, el que volen és manar, i fins que no guanyen les eleccions no poden manar, perquè per estar ací t’han de posar els valencians”.

Però la Intifalla, a través del seu compte en twitter i facebook, ho ha deixat molt clar: “No som un moviment contra les falles”, sinó que l’única cosa pretenen es denunciar els desgavells d’aquells que governen la política valenciana i els excessos del capital.

Foc a la barraca, foc al capital… València en Intifalles!

Patraix, València, a 3 de març de 2013 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent