ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

CoronaVirus: colapse hospitalari?

Dèiem en l’anterior apunt: « Pel Principat caldrà vigilar de prop la ratio IngressatsModel/IngressatsOficial, ja que si baixés per sota de 0.9, ens podria fer sospitar de la presència de la nova variant també al Principat.» a més del País Valencià

Avui mateix, diumenge 24 de gener la ratio se situa a 0.928. Sembla que tenim actuant la nova variant al Principat, i més tenint present que en l’anterior aproximació vam haver de situar els contactes (TCE) a 2.9, abaixant només 0.1 respecte a festes (3.0). Sembla més lògic situar, després de Reis, la TCE a valors d’abans de festes com ara 2.55; però llavors per donar els nombre oficial actual d’ingressats hem d’augmentar la taxa d’infeccions d’una manera continuada. És a dir, una nova variant més infecciosa apareix actuant a tots els Països Catalans (sembla que a les Illes també comença).

Suposat això, quines són les previsions?

No sé quines xifres porten al col·lapse hospitalari dels nostres territoris, però, si no s’afegeixen més restriccions, amb els paràmetres actuals el model prediu:


Pel País Valencià mantenim allò que dèiem en l’anterior apunt : «hem apujat la població a afectar fins al 90%, hem abaixat la taxa de contactes, hem apujat lleugerament la taxa de letalitat, hem apujat la relació d’ingressos respecte als infectats i, sobretot, hem suposat una variant més infecciosa al País Valencià. Aquesta variant començaria a actuar de valent a partir del dia 22 de desembre (tic 190) amb un increment diari de la taxa d’infecció de l’1%, fins arribar a estabilitzar-la en el 10%» Només hem hagut de suposar, donades les noves xifres, l’estabilització en el 10.5% (podria ser que ho haguéssim d’apujar. La TCE a 1.49).
Com expliquem ara les xifres pel Principat?: Apugem la població a afectar al 80%, abaixem la TCE per després de Reis a 1.97 (equivalent als 2.55 però amb el 80% a afectar)i, sobretot, suposem una variant més infecciosa que començaria a actuar fortament a partir de l’11 de gener i que, igual que al P.V., tindria un increment diari de la taxa d’infecció de l’1%, fins arribar a estabilitzar-la en el 10.5%.
No crec que, pel que fa al Principat, arribem a aquestes xifres, crec que es prendran mesures més restrictives abans. Quan?. Doncs al voltant del 14 de febrer, dia proposat per les eleccions. Hi haurà una forta controvèrsia. S’arribaran a celebrar les eleccions?.

Anem a veure els quadres previstos pel 14 de febrer.

El diagrama:


I els gràfics:


(He introduït modoficacions ens el programa que comentaré en un proper apunt).Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent