espai_frumentaria

arts escèniques

Diari del muntatge de Cap de tortuga (IV) Na Carme va dir que sí

Carme Lluch Juaneda. Compositora formenterera d’origen menorquí. En Miquel li ha explicat el nostre projecte i hi ha connectat immediatament. Va venir a un assaig. Va veure el que fèiem. Li explicàrem entre els dos més detalladament el tipus de muntatge que preteníem fer i ens va expressar el seu compromís a col·laborar en aquesta producció d’Espai_Frumentària.

Ja el primer dia va venir a la Sala de Cultura amb el seu violoncel. Ni en Miquel ni jo entenem gaire de música, però comentàrem el que volíem i na Carme ho va pescar de seguida: ens va assegurar que la setmana següent tendria preparades algunes partitures provisionals. I així va ser. A la primera interpretació vàrem veure que la seva proposta musical funcionava: sons senzills, estripats, alguns amb les cordes fregades, inquietants i evocadors alhora. Jo, personalment, m’embadocava amb la música. El muntatge va cobrar, en qüestió d’una setmana, una dimensió impensable fins aleshores, no sols pel valor afegit que significa la música en directe, sinó també perquè la música és un element transversal que potencia el sentit de la resta de nivells de l’obra.

Quan queden menys de deu dies per a l’estrena, veig na Carme com una persona professional i complidora. M’agrada treballar amb la classe de persones que demostra que la professionalitat no és solament estendre factures, sinó saber amotllar-se a les exigències d’un treball en equip. Unes exigències que impliquen sintonitzar amb uns objectius que tenen lloc i data en el calendari i que requereixen esforç i humilitat.

Na Carme Lluch cultiva i comparteix amb nosaltres la poètica contemporània, en el seu cas projectada sobre la música, i exhibeix una sintonia amb el muntatge de Cap de tortuga que a mi, personalment, m’ha impactat en gran manera.

De cara a la promoció del nostre muntatge, hen pensat d’enregistrar una falca radiofònica i un clip de vídeo per a presentar-lo a programadors d’arreu. Na Carme ens ha enregistrat una de les 3 peces que ha composat, per fer aquests muntatges de so i imatge. En Xavi Gaja, en escoltar-la, ens ha enviat per correu-e un comentari en el qual defineix la peça com “transportadora cap algun indret indefinit i claustrofòbic. Va directe a l’intel·lecte, no passa pel cor i s’instal·la al conscient i passa després a l’inconscient, segurament esperant que sorgeixi o s’activi amb alguna paraula, actitud, gest…”

En Xavi podrà ser a Formentera el dia de l’assaig general amb públic, previst per al dia 8 de desembre. Les quatre persones directament implicades en Cap de tortuga ens trobarem en persona per primera vegada.

Vicent Ferrer



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Treballs en marxa per espai_frumentaria | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent