Publicat el 29 de juny de 2010

Perquè en diem Tribunal Constitucional?

Amb la previsible sentència d’aquest tribunal d’excepció il·legal a les portes, la setmana passada vaig iniciar un procés per a la meva satisfacció personal. Reescriure la seva constitució de la mateixa manera que ells ens han reescrit l’Estafatutet.

L’objectiu era clar: Canviar la seva constitució per aconseguir un text que pogués prefigurar un model equilibrat de convivència a llarg termini, on l’equilibri de forces existís.

Evidentment el resultat és l’esperat i s’adreça a tots els federalistes que encara queden en aquest país.

Senyors Federalistes. Llegeixin l’esborrany de constitució federal que he redactat i llavors responguin sincerament: Creuen vostés que si aquesta construcció federal fora possible, ho seria mitjançant la modificació de l’actual constitució actuant des de dins, o mitjançant una independència tranquila i fulminant que obris les portes a una refundació de la Federació Ibèrica si algun dia la resta de pobles peninsulars volen tornar a col·laborar amb nosaltres?

Tot retallant i afegint me n’he adonat d’una cosa.
(segueix)

 

 El que anomenem Tribunal Constitucional no només és ilegítim. És
clarament il·legal!!!

La seva pròpia constitució diu clarament:

1. El Tribunal Constitucional es compon de 12 membres
nomenats pel Rei, dels quals, quatre a proposició
del Congrés, per majoria de les tres cinquenes parts dels seus
membres, quatre a proposició del Senat, amb idèntica majoria, dos a
proposició del Govern, i dos a proposició del Consell General del
Poder Judicial.


<!–
@page { margin: 2cm }
P { margin-bottom: 0.21cm }
–>

<!–
@page { margin: 2cm }
P { margin-bottom: 0.21cm }
–>

3. El període de designació dels membres del Tribunal
Constitucional tindrà una durada de nou anys i es renovaran per
terços cada tres anys.

 

Punt. No diu enlloc que puguin allargar el seu mandat fins que es dessigni un altre tribunal o que el tribunal pugui exercir amb menys membres. Aquestes prerrogatives existeixen per els casos d’excepció del Govern i del parlament, però en el cas del tribunal constitucional no. Perquè?

 

Molt senzill: Perquè si el tribunal constitucional no és de dotze membres i aquests membres són àptes segons el que diu la seva constitució (i això implica no tenir mandats caducats) simplement EL TRIBUNAL NO ESTÀ CONSTITUÏT i per tant, tot intent d’emetre sentència amb un tribunal incomplet o il·legal és prevaricació i alta traïció.

 

O sigui que quan el Molt Honorable diu que hem d’acatar la sentència, s’equivoca. El que ha de fer és denunciar a un tribunal internacional el cop d’estat institucional comés.

Ben curiós tot plegat…

 

Eps, que a mi me la bufa. L’autonomia que ens cal és la de Portugal, però és que tots plegats es fan trampes al seu solitari!!!

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per drake | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent