Publicat el 12 d'abril de 2011

Escoltem ICV, perque són la clau pel proper 20% de l’electorat

Aquesta nit he estat escoltant l’excel·lent debat que Vilaweb organitzà el diumenge per la nit. Us el recomano. Força interessant.

En aquest debat és molt important escoltar ICV, perque són els que tenen la clau per comprendre aquest 30% de ciutadans en estat de xoc, que comencen a pensar que potser són independentistes i que no ho havien estat mai.

La Dolors Camats feia una reflexió interessant. Molta gent no s’ha vist interpel·lada a les consultes. Segons ella hi havia d’haver una tercera opció: Independència… SI, NO, Federalisme.

Evidentment ( o no tant evidentment, perque ningú li ha respost el que jo dic ara), la opció federal no té sentit perque ja està inclosa en el SI i en el NO. És a dir, el sí a la independència no nega un acord federal post declaració d’independència. I el NO a la independència no implica tampoc la submisió sine die a Castella.

De fet, el SÍ a la independència podria incloure tranquilament els federalistes porucs, acordant que el SÍ és ferm mentre es mantinguin les regles de relació amb l’estat, però que podria posar-se en dubte si l’estat, per providència divina i per evitar la  secessió decideix a última hora optar per la via federal.

Ara bé, caldria negociar a priori amb ICV quines són les condicions d’aquesta via Federal que frenés totalment la via sobiranista, assegurant que de cap manera poguessin ser una tàctica dilatòria més de Castella (i això és demanar MOOOOOLT).

En tot cas, ICV sap com funciona el cervell dels que pensen com ells, i s’assembla molt a com funciona el cervell dels “sociates catalans” i els “convergents moderats”.

Escoltem-los, perque tenen coses a aportar.



  1. Tant per a federar-se com vol ICV o confederar-se com vol el Sr. Duran cal que hi hagi un pacte entre iguals, és a dir, que hi hagi dos estats que vulguin establir pactes per arribar a aquesta federació o confederació.

    D’estats ara només n’hi ha un que és l’espanyol. Cal, llavors, crear-ne un altre. La pregunta de la consulta era textualment “Està d’acord en que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” i per tant qualsevol federalista o confederalista no hauria de tenir cap problema en votar-hi afirmativament. Primer tingues un estat i després tria com vols relacionar-te amb els altres.

    Això és teoria política bàsica que polítics professionals com la Sra. Camats o el Sr. Duran haurien de saber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per drake | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent