2007 : L’any de Linux i de la Recuperació de la nostra Història

Des del 2004 cada any ha esta l’any de Linux. Cada any han apareguts visionaris convençuts que aquell any Linux es catapultaria definitivament com a alternativa a l’omnipresent Microsoft Viruows.

I cada any hem hagut de descobrir que això no passava. Que Linux continuava sent un sistema operatiu residual.

(segueix)

Be, jo ja fa 4 anys que només treballo amb Linux. Que no uso el Windows per a res de res. Abans deia en broma que el Windows que em van obligar a comprar per al meu portàtil, segurament, si el posava en marxa, canviaria dues vegades d’horari. D’estiu a hivern i d’hivern a estiu.

Ara segurament passaria.

Aquest any ningú ha repetit la profecia. Jo la vull repetir.

Aquest any serà l’any de GNU/Linux i d’OSX.

De fet ja fa anys que ho són. Aquest any continuarà. Cada any aquests dos sistemes operatius creixen entre un 20% i un 50% en número d’usuaris.

Això vol dir que cada cop hi ha més i més gent que canvia de sistema.

El canvi és lent. Generalment, un dia proves el nou sistema, t’agrada, però no tens coneixements. Total, tornes enrere. Dos mesos després tornes a provar-ho. Una mica després hi tornes una altra vegada. Al final, un any i mig després te n’adones que bàsicament ja no fas servir Windows per quasibé res.

Aquest any serà l’any de Mac OSX i Linux. Perquè esgaraparan un altre 30 o 40% d’increment. Però amb un 7% d’usuaris que tenen aquestes dues plataformes actualment, és possible que l’any que ve s’elevi al 10%. I això ja és un número significatiu.

Sobretot tenint en compte que els usuaris que es mouen cap a Linux són els usuaris avançats. I que és qüestió de temps que aquests usuaris avançats ja no us puguin donar suport al vostre sistema operatiu. El nen ja no us vindrà a arreglar el Windows. Perquè el Nen ja no recorda com funcionava Windows.

En un altre ordre de coses, aquest any serà l’any de la recuperació de la memòria històrica de Catalunya. La memòria de la nostra gloriosa història. La de veritat. La que diu que Catalunya va tenir el primer parlament, que va viatjar a la xina abans que ningú, que va engegar la descoberta i colonització de les ameriques, que va generar escriptors il·lustres com en Servent-Cervantes, capaços d’enriure-se’n del rei a la seva cara sense que la censura hi pogués fer res. Que va oferir al món pintors il·lustres com Velasques, el Grec (el Greco) o el Bosh (el Bosco).

Ara per ara jo soc l’únic blocaire de vilaweb que conegui que regularment fa esment de les importants descobertes de la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya (www.histocat.cat.

Confio que durant el 2007 algú més en aquest mitjà faci esment de la importància del que allí s’hi estudia. I així el missatge creixi el 2007 un 100%.

Molt bon any a tothom.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per drake | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent