Els dies i les dones

David Figueres

PER DIR-NE D’ALGUNA MANERA

Passo el diumenge a la tarda mirant la declaració davant el jutge del senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet.

No és gaire entretingut. Les preguntes dels diferents advocats representants de les acusacions particulars, no són gens originals. A més, el senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet, és dur d’orella -o s’ho fa- i gairebé en cada pregunta deixa anar un enervant “eeeeh?” que posa molt nerviós.

 Recorda una mica a la gran Doña Rogelia  i el seu “mandeeee?”

Se’ls perdona. Ningú no  podia preveure que les cintes es filtressin. Espero que en les propers compareixences, tots plegats tinguin en compte aquesta possible circumstància i afegeixin una mica de marro o que contractin, els senyors, per dir-ne d’alguna manera, del País o del Mundu, uns guionistes que editin les imatges afegint comentaris tendenciosos; com si fos un reality, vaja.

A més, pel que es veu, el senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet, es dedicava, bàsicament, a firmar tot el que el senyor, per dir-ne d’alguna manera, Montull, li posava davant els morros. “Això ho haurien de preguntar al senyor Montull”, és una de les respostes preferides del senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet.

M’imagino els fills del senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet, cada trimestre, amb els butlletins de notes obertes davant del seu pare i la satisfacció que els devia produir el fet que encara que els fulls estiguessin plens d’insufis, el seu pare, intrèpid gargotaire, signador professional, estampés el seu vist-i-plau sense fer preguntes.

Encara que també me’ls puc imaginar el dia de Reis, obrint paquets i més paquets, amb regals que no tenen res a veure amb el que havien demanat a la carta preceptiva.

Veig les seves carones tristes, decebudes, reclamar davant el seu pare el perquè d’aquells errors i veig, igualment, el posat desmenjat del senyor, per dir-ne d’alguna manera, Millet, adreçar-se a la seva descendència amb un lacònic: “Això, nens, ho heu de preguntar al senyor Montull”, per dir-ne d’alguna manera.  1. Jo no n’estaria tan segur que els seus fills tinguessin un disgust el dia de Reis o en el moment de signar les notes. Sembla ser que els descendents també s’hauran de fer els sords quan els preguntin, i potser diran: “això, ho han de preguntar al papa, que ell era el que firmava les notes”.
    Quan parlen de presumpció d’innocència es deuen referir a la “innocència” de la societat en general, que som tots un innocentons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Quadern d'atzars per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent