La riquesa de vocabulari de Pep Botifarra

Una volta superada la sorpresa de veure que el nou CD de Pep Botifarra no inclou el nom de les cançons quan el passes a l’iTunes (coses de la tecnologia d’anar per casa, supose), em pose a escoltar les cançons.

I ja en la segona pista em quede bocabadada amb la riquesa de vocabulari. Em retobe amb paraules que feia temps que no escoltava. Pel canvi geogràfic sobretot, però també per escriure i llegir tant en estàndard, per no tindre quasi contacte amb altres generacions, per tancar-me d’orelles.

I ací estan, alts i clars, els mots en què em vaig criar. Castellanismes, en uns casos. Localismes, en altres. Però tots preciosos.

Uns quants exemples: comboiar, monyo, novençaneta, mamprendre, penques, estar rendit, de veres, un bac, fet un empastre, l’apuro.

De categoria!!!

4 pensaments a “La riquesa de vocabulari de Pep Botifarra

 1. Com
  es
  nota que ets alcoiana. A mi cada cop
  que dic “de categoria!” a Barna m’identifiquen dient això de “qu’ets
  valencià)”. Trobe a faltar també certes paraules que a causa de l’estàndard
  d’aqu….d’ací estic deixant d’utilitzar.