JORDI SURINYACH

catalanisme i progrés

REAGRUPAMENT: SANT TORNEM-HI.

Diuen que per fer un salt endavant, cal primer retrocedir uns passos per  donar-se impuls  i després fer una petita carrera per aconseguir així fer el bot més llarg. Ahir al matí, la segona part de l’exercici ha estat practicat pels afiliats de reagrupament. Després de l’ esperada salutació de Jan Laporta, no es pot dir que dins l’associació independentista hagin quedat les coses tal i com estàvem. Hi ha a un acord generalitzat entre els reagrupats  que si vol, sigui ell qui finalment encapçali la coalició independentista. Si d’aquí tres mesos es confirma l’ aliança – candidatura encapçalada per Laporta amb Reagrupament i més grups -, la coalició comptarà amb un lideratge compartit entre el  cap de llista electoral i el promotor de la nova proposta política. Sembla que amb aquest compromís, encara provisional, es pot donar per superada la crisi de finals de gener,  quedant pendents alguns serells que s’ hauràn de resoldre adequadament en les properes setmanes (programa electoral de la candidatura, possible  participació en un govern nacional i llistes electorals). La segona assemblea s’ha  celebrat doncs,  en un moment especialment important per a Reagrupament. Després d’una molt bona arrencada que va provocar moltes adhesions entre els descontents amb l’estratègia  d’ERC i CIU, l’ entusiasme havia anat minvant tant per una deficient explicació de la crisis, com per  la latent polèmica interna al voltant de  la conveniència o no d’aliar-se amb Laporta i també per una certa sensació que el projecte no estava aconseguint el suport esperat. Una dinàmica que  amb aquesta segona assemblea, es pot haver variat, per una única raó, haver  fet allò que sempre es més intel·ligent i  senzill: Parlar clar. En Joan Carretero, amb el seu peculiar estil, ha  demanat   prioritzar l’ eficàcia en les decisions, recuperant l’iniciativa  política que per diferents raons  en els darrers dos mesos s’ havia perdut, expressant sense embuts que qualsevol organització que vulgui ser útil  ha de  fer compatible els processos de democràcia interna amb l’ eficàcia.  I això suposa acceptar que un  moviment generador de canvis necessita dels millors, del lideratges morals, però sobre tot dels electorals que sumen sufragis.



  1. La possible participació en un govern nacional no sé per què planteges que s’haurà de resoldre en les properes setmanes.
    Hi ha molta a feina a fer i uns resultats electorals que cal veure quins seran.
    No crec que es perdi gaire el temps i energies en aquesta quëstió_ ARA_. Només serviria d’argument de distracció i utilització pels altres . Al meu entendre, només un molt bon resultat electoral pot obrir aquesta via.
    Ara el que cal es difondre sense embuts els plantejaments de Rcat: Estat català i Regeneració Democràtica.

    Jo diria que passarà com amb el tema de les llistes. El tempus i la manera no funcionarà a la manera clàssica partidista i l’eficàcia primarà per cercar el moment per abordar el tema.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de POLÍTICA per descatllar | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent