JORDI SURINYACH

catalanisme i progrés

Publicat el 27 d'abril de 2009

ALLÒ QUE NO ES VAN ATREVIR FER A HERIBERT BARRERA.

No es van atrevir  fer-ho amb l´Heribert Barrera, tot i  que les raons  serien similars. Carretero els hi  feia encara més nosa. Conscients  del  perill que suposava  mantenir en actiu un militant amb llarg recorregut polític, han decidit  tirar pel dret. No era doncs d’ esperar ni més cintura ni nervis d’ acer. Tenien  al davant dues possibilitats. La primera, afirmar  que el posicionament de Joan Carretero no suposava  res de nou  i que era  conegut  que els renovadors  proposaven   que el partit republicà  liderés  la constitució d’una candidatura independentista transversal, tot  afegint  que era una  opinió que no havia estat assumida per la majoria, si bé  era legítim mantenir-la en un partit de tradicció republicana i lliure-pensadora, en que  que els diferents sectors  s’ expressen lliurement. I l’adoptada avui, amb el  conegut pròleg d’ acusar-lo, de ser un agent de la dreta , tot  demanant-li  públicament  que marxés, per tot just  una setmana després  obrir un expedient sancionador amb suspensió de militància. Carretero, en el seu article,  feia una proposta política al conjunt de la militància  republicana,  que només podia ser resolta  a través del debat polític i  de cap manera amb mesures administratives com les adoptades. L’ acord de l’ executiva Nacional o és una greu errada política  pròpia de qui es troba a la defensiva  o , el que seria extraordinàriament més greu, amaga un posicionament polític injustificable, que espero no tingui res a veure amb els moviments existents a dins del  tripartit per a justificar el “Si” a un acord de finançament de mínims. Queda en les hemeroteques  la proposta feta per l’  actual President d’ ERC,  el 13 de desembre de l’ any  passat,  d’ una candidatura catalanista  transversal  a les eleccions al parlament europeu , amb l´objectiu  de defensar el dret a decidir dels Països Catalans, en el que no va  haver ningú que l’ acusés  d’ activitat fraccional.  Amb la marxa de Jaume Renyer i Joan Carretero –  candidats a la presidència d’ ERC encara no fa ni un any – ,  es tanca  la  possibilitat de diàleg intern,  el que no és cap bon presagi per aquestes sigles històriques.  “Alea jacta est”



  1. Una comparació molt oportuna. Heribert Barrera va demanar l’abstenció, és a dir que no es votés ERC, a les darreres eleccions i va ser considerat acceptable. Puigcercós va proposar una candidatura unitària a les eleccions europees i no va ser vist com una proposta de nou partit, ni el pacte amb CiU una clara indicació de dretanisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de POLÍTICA per descatllar | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent