Cafè en gra

Del cafetar al bloc, la mòlta és cosa vostra

Publicat el 4 de gener de 2014

Esmorzant amb el BOE

La indignació de la nostra companya blocaire, m’ha fet anar regirar el BOE del 26 de decembre de l’any passat, dia de Sasnt Esteve.
Mentre ens menjàvem els canalons, ells treien del forn incinerador, marca EspaÑa-BOE, on es cremen i es fonen els diners dels impostos, els seus articles llargs i rodons.
Però mirem de destripar-los: he copiat algunes de les seves especialitats culinàries per el 2.014, però de receptes n’hi ha moltes més si sou capaços d’aguantar-vos la mala llet mentre les llegiu.
Tot ben untat amb la betxamel i amb el formatge gratinat per donar-hi un bon aspecte, a sota s’hi amaguen els rotllos, els mal rotllos. Si anem obrint els canelons un per un, n’hi ha de ben farcits, gruixuts i rodons, que no es repartaixen a l’atzar, sinò que tenen un plat molt determinat, el de la Iglesia Catòlica, per exemple, i d’altres tan raquítics  que fixen un subsidi per un descapacitat en 149,86 € mensuals.

-Per cert, perquè si l’interès “legal” del diner és del 4%, els bancs el presten -quan ho fan, amb garanties, avals etc..- al 8-10% i als comptes dels dipositants els hi paguen al 0-1,5%?.

Resposta: La diferència entre el 0-1,5% que paguen i el 8-10% que cobren en diuen “marge d’intermediació”. Tenint en compte que el bancs en conjunt han rebut 500 mil milions d’€ en prèstecs del BCE al 1% i els  han deixat a l’Estat al 4%, sumant el 3% diferencial al seu marge d’intermediació, els nostres diners els hi renden un mínim de 12-15%, que no esta gens malament.
(Tenint en compte que els interessos del del deute de l’Estat també els paguem via impostos, no hi ha mes mamella que la nostra ni mes burros que nosaltres, tot sigui dit)
 

No és per espatllar el dia a ningú, però algú que no sigui un llepalleis ho havia de llegir.


  1. No, no puc anar llegint i aguantar-me la mala llet. A més amb el tema Panamà-SACYR, ens tocarà pagar a tots nosaltres el sobrecost (que ja establert per part d’aquests gangsters) per poder acabar les obres. O sigui, encara més mala òstia.
  2. No estic indignada realment, estic “asqueada”. I amb ganes de plorar de ràbia i d’impotència. Ens han estafat i ens han pres el pel,  no només als catalans, a tots. Tens raó, els propis espanyols haurien de demanar la Indepedència d’España d’EPPaÑa…

    El que no entenc és per què la gent no s’alça? Avui ens veurem amb l’ANC Equador, i alguna cosa rumiarem per fer, especialment els que estem fora i portem mitja vida pagant impostos a un “regne” que signa els nostres passaports, i ens fot un cop de peu al cul per fer-nos fora i en tornar, si tornem, ens acaba d’escanyar amb la bota damunt el coll…

    Alguna acció massiva davant els consulats, o el que sigui. Però hem de fer Quelcom…

    La llàstima és que saben que estem atrapats, especialment els que ens hem exiliat fora de la UE, i més concretament a alguns paissos de Sudamèrica, on els visats per anar a l’Eppaña Cañí encara van cars (il·lusos, com si algú hi vulgués anar a buscar-se la vida a la terra dels lladres governants i la precarització…) i saben que necessitem el passaport per poder anar a veure a la familia…

    Ganes tinc de cremar-los-hi a la cara el passaport i renegar i demanar asil polític al Correa, perquè el que estant fent amb nosaltres és terrorisme d’Estat! La gent aquí pregunta, tu ho saps: pero por qué no botan (echan) al gobierno? (Equador, país que en el passat feia fora als governs corruptes sense miraments) I jo responc: sí, sí los (b)otamos, pero votamos con V, la gente los vota y los vota y los vuelve a votar! Kafkià tot plegat!

    Rajoy, ja sabia que eres un fill de… però amb això t’has cobert de glòria. Descanseu en pau! I en marxar: tanta gloria lleves como paz dejes!

    En fi, no em vull fer més mala sang, però alguna cosa s’ha de fer. Ja m’han pres prou el pel, no pot ser que un parell de generacions frustrades continuem callats…

    Gràcies per fer-ne ressò i difusió al teu bloc i a les xarxes socials.

    Ja toca despertar, fa molt de temps que somiem que estem desperts… però només ho somiem…

    Salut i Independència (La primera que no falti no fos cas que ni per vosaltres hi hagi sanitat pública; i la segona per enxegar-los a pastar fang!)

    La Belén de Madrid.CAT.Equador.

  3. La subvenció del 2014 a l’Església catòlica apostòlica romana és la mateixa qüantitat que va posar el darrer govern del PSOE (el de l’inefable ZP). A la informació trobo a faltar les subvencions als sindicats “subvencionats”.

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per josepselva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent