Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 19 de maig de 2010

L’home mort és feliç

Si més no, més feliç avui que no ahir, i més feliç de nit, ara mateix, que no anit  ni aquest matí. No ho entenem, que és difícil i coplex, perquè en realitat el joc ja va d’aqueixa manera, de no entendre, de dir les coses a mitges: l’han imputat però no l’han imputat, o no és prou imputat perquè el retiren; va pagar, va dir de bon principi, en metàl·lic, amb els diners de la dona, amb els seus, no ho sabem, però ara diu que tres dels vestits no, no els havia pagat, però que tres vestits, home, per favor, ningú no se la juga per tres vestits. Naturalment que ja no recorda la medalleta, ni els bossos de mà, ni els rellotges dels altres ni tota la mandanga que no diuen que no explica ningú, ni els contractes no declarats, ni les famílies que se n’han beneficiat, perquè al remat ningú no som capaços d’entendre tant de marro ni tanta mamoneria.
Ell és més feliç, avui, vet ací que ha dit, no sabem si perquè és més a prop del cel, o del purgatori, però aquest home va passant cada dia, empenyent, amb aquell bombó de porga que ens feien empassar de menuts, quan teníem empatx i el ventret a punt d’un embús monumental. Si malgrat tot, Garcon viatjarà a l’Haia, a fer d’home bo en les penalitats internacionals, aquest Papu valencià, en Camps, potser que viatge a Roma, al costat del altres beats de mena, almenys que valga per a vestir sants, que això, ho sabrà fer de segur, que els eixirà de franc.

Post: cap sant no es jugaria la seua noblesa i innocència miraculosa per tres vestits de res, ni per dos vestits. Ni per una sola muda de roba interior. Els sants, a més, són eteris i vaporosos, i amb no-res ja fan tota la patxoca d’aquells comfrares de Castelló.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent