Justificació sobre la no-presentació a Història de la Corona d’Aragó

L’assignatura, tot i que de 1er de Grau de Filologia Catalana, l’hem haguda de donar en 2n per l’adaptació de llicenciatura a grau. Tenia il·lusió per veure de què anava. I va començar el 31 de gener, dins del segon quadrimestre. Hi ha -encara que alguns ho vulguen negar- molta història escrita sobre el nostre poble i, per tant, s’ha de donar el màxim possible, com a mínim, fins a la imposició borbònica. Eixa mateixa nit del 31, el iaio se’n va al Paradís i, inconscientment i amb el subconscient al capdavant, etiquete l’assignatura amb una creu roja. Aquest any, especialment Història de la Corona d’Aragó, serà complicat. I tant que ho és, malgrat que els resultats als dos controls de lectura són molt bons. Però arriba finals de maig i l’examen global. Quatre dies entre el d’abans i eixe, i crec que si me’l deixara per a setembre, podria donar més de mi. Aleshores, ho deixe en l’oblit i em centre en les altres assignatures.

Comença juliol i comencen els resums. Entrem en agost i encara hi ha resums, tot i que també intente començar a estudiar. L’examen és el 2 de setembre. Dues pàgines en una setmana és el trist balanç. A l’endemà de l’aniversari, em torne a agafar. No puc, no m’entra. Nervis i la fotografia del iaio al fons. Tal vegada a algú li semble l’excusa més barata que mai s’ha inventat, però jo no pense així. Finalment, la decisió més dura de l’estiu: sense presentar-me a cap de les dues convocatòries, Història de la Corona d’Aragó per al pròxim curs. Abandó? Potser, però no podia, massa nerviós. A l’any que ve més, a pesar de la puntuació que ja havia acumulat i per voler donar massa de mi mateix. A voltes l’ambició t’enfosqueix la vista; és quan es passa a l’obsessió. De tot s’aprén.

Sé que no és massa interessant, el que acabe de narrar. També sé que m’ho podria haver guardat per a mi. Però no, necessitava escriure-ho i contar-ho. Necessitava, en certa manera, justificar-me la meua decisió, justificar-me davant de mi mateix. Parlar amb mi. Ho he fet, i no m’arrepentisc de com he actuat. A gener, tornarem a començar Història de la Corona d’Aragó i, aleshores, sí que m’ho deixaré tot amb l’assignatura, amb tots els ets i els uts.

Ara, tanmateix, me’n vaig a acabar de preparar unes cosetes, que hui és el seu aniversari. Bona vesprada a tothom i totdon!



  1. Mai et caldrà cap justificació, tots sabem la importància que li dones als nostres estudis, però també sabem que li’n dones més a la família que a res en el món, i això et fa ser una gran persona.
    I per no obsessionar-se massa, enguany quan anem de cervesetes vindràs de l’orella!
    Ale, a tirar avant i a començar un nou curs amb les mateixes il·lusions!

    Salut! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per Àngel Cano Mateu | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent