Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Demanem explicacions pel maltractament de llebrers

El diari Público es feia ressò ahir, a l’article ‘La Eurocámara pide explicaciones a España por la crueldad contra los galgos‘, d’una de les iniciatives que hem dut a terme darrerament un grup de diputats i diputades al Parlament Europeu, enviant una carta al govern de l’Estat demanant més implicació i solucions clares davant les persistents pràctiques de tortures i maltractament contra animals, i concretament contra gossos llebrers.

Responíem així a les centenars de cartes que ens havien enviat ciutadans i ciutadanes, així com moltes organitzacions, informant-nos de molts casos de maltractament i crueltat.

En conèixer que sovint els llebrers són severament colpejats, cremats vius, ruixats amb àcid, llançats a pous, lligats en coves i abandonats fins a morir, penjats o torturats d’altres formes, estàvem obligats a reacionar, i així ho hem fet.

En la carta, els europarlamentaris reconeixem que Espanya ha millorat la seva legislació de protecció dels drets dels animals, i que el maltractament animal pot ser perseguit atenent a l’article 337 del Codi Penal. No obstant això, advertim que encara un nombre molt petit de casos de crueltat acaben en els tribunals, de vegades fins i tot encara es personi en les causes el Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona).

La missiva, que es pot consultar en el seu format original al blog El Guadiana y la Traílla, especialitzat en la defensa dels llebrers, recorda a Zapatero que segons el Tractat de Lisboa els estats s’han de comprometre per garantir el benestar dels animals, que han de considerar “éssers sensibles”. “Requerim a Espanya perquè reforci les seves lleis nacionals sobre benestar animal i posi fi a aquestes crueltats.

Es dóna la circumstància que una de les assignatures pendents d’aquesta legislatura ha estat l’aprovació d’una Llei de Protecció Animal. La iniciativa va ser sol.licitada a través d’un acord aprovat el 30 de setembre de 2009 a la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés dels Diputats a instàncies del meu company i llavors diputat d’Iniciativa per Catalunya Verds, Joan Herrera

Font foto: Llebrer abandonat a Olivenza (Badajoz). EL GUADIANA Y LA TRAILLA



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets dels Animals (campanya antitaurina, campanya zoos, ...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent