ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Identitat i recolzament a l’independentisme. CEO juliol

Anem a recodificar les variables posicionament identitari i posicionament social agrupant i concentrant l’escal de 1 a 10 als valors espanyolisme (0-4), MigEspCat (5) catalanista (6-10) i EsquerraRadical (0-1), EsquerraModerada (2-4), Centre (5), Dreta (6-10). A continuació fem l’encreument de les noves variables recodificades.

El primer valor de cada casella dóna el recompte de casos, el 2on valor dóna % respecte al total de la fila, el 3er valor dóna el % respecte el total de columna i el 4rt valor dóna el % sobre el total global. Heus aquí el resultat per l’última enquesta del CEO:

encISrec826

Anem a presentar també els resultat per l’onada anterior de principis d’any:

mosaic163

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observem un augment de la centralitat respecte l’eix identirari i una disminució de la centralitat respecte l’eix esquerra-dreta.
Si ha augmentat la centralitat de l’eix identitari, què explica l’increment del vot favorable a la independència?
Anem a fer l’encreuament entre l’eix identitari i el recolzament a la independència.
2a. onada de juliol:

encCEvotI826

Comparem-ho amb l’anterior onada de març 2016:

encCEvotI

És remarcable que el recolzament a la independència passa en els migCat del 8,5% al 14,9%. En recompte, de 41 a 81, resulta ser la casella que experimenta l’increment més elevat. Si això és producte de l’atzar o marca una tendència caldrà examinar-ho en properes enquestes. En el proper apunt ens podem preguntar com es reparteix aquest increment de recolzament a l’independentisme dels migCat segons l’eix esquerra-dreta.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent