PICORANDAN

Comentaris des de la Serra Plana

Famílies

No fa massa temps semblava que el debat sobre les famílies era cosa de conservadors i gent de missa però avui, des de la pluralitat de plantejaments, la família és i ha estat al centre del debat social i sembla que la cosa va per llarg.

Les famílies evolucionen amb el temps; si fa unes dècades totes eren formades per un home i una dona casats pel ritual catòlic amb una funció econòmica i reproductiva bàsica, avui l’important de la qüestió és crear nuclis familiars estables i solidaris econòmicament. Les adopcions han posat de manifest que la funció biològica i reproductiva és perfectament substituïble. I sobre el gènere i els rituals la realitat ens ensenya que es poden formar famílies per cerimònia civil, religiosa o simplement a partir d’unions de fet i sobre el gènere es constata que l’essencial del cas és que siguin 2 persones independentment de gènere i altres consideracions que es puguin fer.

L’essencial del cas, doncs, és articular la societat amb nuclis estables formats per la lliure voluntat de 2 persones amb voluntat de ser solidaris en els bons i el mals moments. L’essencial del cas és estructurar la societat a partir de famílies en uns moments on els coixins socials són imprescindibles per evitar l’exclusió econòmica i social. I la família és aquest coixí social per excel·lència.

Qüestionar les famílies és una estupidesa. Fer-ho de les homosexuals és un contrasentit. Aprofitem la vigorositat d’aquest debat per afrontar el que més importa; garantir una societat forta, cohesionada i estable que permeti el desenvolupament dels individus amb condicions d’igualtat i seguretat i les famílies, totes, per aconseguir-ho, son imprescindibles.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per tonifullat | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent