Es trenc

L’entorn de la cèlebre platja anomenada Es Trenc, un sorral de més de quatre quilòmetres de la costa sud de Mallorca, està en perill. El Consell de Govern de Balears, en mans del PP, va declarar el passat 30 de març d’interès autonòmic la proposta d’inversió enviada per les societats Mirador des Trenc, SL, i Cases de Sa Ràpita, SL, a la Conselleria de Turisme i Esports per a la creació de un complex turístic de cinc estrelles a la finca Son Durí de la Ràpita, al terme municipal de Campos. Aquesta decisió permet accelerar els tramits per a les llicències d’obres.

El projecte consisteix en la construcció d’un complex hoteler gegant (1.200 places), més un camp de golf i zones poliesportives. Estaria ubicat en un extrem de S’Arenal de Sa Ràpita-Es Trenc, una franja arenosa discontínua sense urbanitzar.

Es Trenc-S’Arenal de Sa Ràpita és una àrea natural d’especial interès, amb sistemes de dunes, zones humides, salines arcaiques i artesanes. És un hàbitat d’escala en la migració d’aus entre Àfrica i Europa. La llei balear d’espais naturals protegeix el terreny de la pressió urbanística, ja que el Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

Es Trenc va quedar protegida fa uns anys gràcies a la pressió ciutadana, les lleis balears i la norma estatal de Costes. No té muralles hoteleres a la vora de la mar ni les extensives urbanitzacions habituals davant platges extenses.

No obstant això, l’acord del Consell de Govern del passat dia 30 autoritza la construcció d’un complex hoteler que ocuparia una parcel·la de 20 hectàrees.

Fa anys que nombrosos grups es movilitzen per impedir la destrucció d’aquest paratge, i la decisió del govern balear ha disparat totes les alarmes.

És per això que he fet arribar a la Comissió Europea aquesta preocupació a través de la següent pregunta:

“Coneix la Comissió els plans del govern Balear per aquesta particular i emblemàtica part del litoral balear? Si és que sí, els comparteix? Ha fet arribar el govern balear a la Comissió algun estudi d’impacte ambiental en relació al projecte? Considera la Comissió que el projecte hoteler sobre la platja d’Es Trenc respecta la Directiva d’Hàbitats i la Directiva d’Aus? “

4 pensaments a “Es trenc

  1. Quina vergonya de govern! Qui estima Mallorca, no la destrueix. En Bauzà, el delegat dels colonitzadors, vol carregar-se la llengua, la cultura, i el territori. Cal organitzar-se i resistir fins a fer fora aquesta colla d’espanyolistes. 
  2. http://www.rebelmouse.com The Family Survival Course: Jason Richards Provides The Blueprints For Up To 7 Years Of Total Independence During Any Crisis. This site is a leading resource for information about the Jason Richards Family Survival Course PDF book and survival techniques to help you and your family thrive during any crisis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *