Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

No queda més remei: és hora de prohibir el comerç internacional de la Tonyina Vermella


No ens queda més remei. Després de constatar la irresponsabilitat d’alguns governs, de la Comissió Europea i de determinades parts del sector, no ha quedat massa més opció que plantejar la via de CITES per tal de protegir la Tonyina Vermella. El cas és que Mònaco a fet el pas endavant que molta gent esperàvem: proposar introduir la Tonyina Vermella en la llista de l’Annex 1 de CITES que en prohibeix el comerç. França i Regne Unit ja li han donat suport. Avui he fet una nota de premsa instant la resta de governs de la UE i la mateixa Comissió Europea a secundar la iniciativa.

17/07/2009

Romeva emplaça la UE i els estats membres a secundar la proposta de Mònaco de prohibir el comerç internacional de la tonyina vermella

L’eurodiputat d’ICV demana a la UE que sencundi la proposta de Mònaco perquè el CITES inclogui la tonyina vermella com a “espècie en perill”

L’eurodiputat d’ICV i vicepresident del Grup Verds/ALE, Raül Romeva, ha emplaçat avui la Unió Europea i als seus estats membres a donar suport a la protecció de la tonyina vermella amb la prohibició del comerç internacional proposada per Mònaco aquesta setmana i que ha estat recolzada pels governs de França i del Regne Unit. En aquest sentit, Romeva demana a la UE que secundi la nclusió de la tonyina vermella a l’Annex 1 de Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies en Perill (CITES) com a “última oportunitat per salvar l’espècie de la sobreexplotació pesquera a què ha estat sotmesa en els últims deu anys”.

Romeva, membre de la Comissió de Pesca de la UE des de la passada legislatura, ha assegurat que “Europa té una gran part de la responsabilitat en la dramàtica situació actual de la tonyina vermella, i la seva credibilitat en el panorama pesquer internacional és, per tant, pràcticament nul·la”. “Tots els Estats Membres de la Unió Europea i la UE com a tal han de donar suport a la valenta proposta de Mònaco”, ha afegit.

L’eurodiputat ecosocialista va participar el novembre passat a la reunió de Convenció Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), responsable de la gestió de la pesca de tonyina a l’Atlàntic on els països pesquers rebutjaven escoltar els consells científics de reduir dràsticament les quotes de captura de tonyina vermella. La UE, que compta amb més de la meitat de la quota, era a la primera línia dels que insistien que les quotes fossin com més elevades possible.


Font foto: Getty Images



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mars i oceans (pesca, tonyina, controls, Estratègia marina,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent