Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 17 d'abril de 2009

Precampanya

Ja som en precampanya. L’agenda d’aquests díes no para de recordar-m’ho. Aquest matí ens trobarem per primera vegada amb la resta de candidats i candidata a la UPC per abordar estratègies de cara a seguir treballant per fer del català una llengua normal a les institucions europees, cosa que li pertoca per dret i per justícia. A la tarda parlaré de l’Estat del Món al Curs d’introducció a la conflictivitat del segle XXI, al Servei Civil Internacional (espai que per cert em porta molts records ja que sóc dels milers de joves que en el seu moment vàrem poder gaudir de la magnífica experiència de participar en camps de treball arreu del món, gràcies al SCI). Al vespre seré a Sant Boi explicant ‘En què ens afecta Europa?’ (que és molt, per descomptat). Finalment, a la nit, el Programa Thalassa (un dels meus programes de referència) emet el reportatge sobre la situació de la Tonyina vermella, per al qual em van entrevistar, i que espero serveixi per fer-nos a totes i tots una mica més conscients de la gravetat de la situació d’aquesta espècie.

Doncs això, que ja som en precampanya. I és important ser-ne conscients, per què la gent té dret a saber què podem oferir, tant en quant a missatge com en quant a feina, les diferents candidatures que ens presentem a les eleccions europees. I és que, en qualsevol cas, i sigui quina sigui la participació a aquestes eleccions, el proper 7 de juny elegirem 50 noms (que seran 54 si entra en vigor el Tractat de Lisboa) els quals durant cinc anys treballaran a Brussel.les i Estrasburg, cadascú a partir del seus programes i tendències polítiques. La pregunta és, simplement, quins seran aquests 50 noms (o 54), i per tant, quina serà la correlació de forces que existirà el proper quinqueni a l’Eurocambra, i per tant, qui decidirà les lleis que s’acaben aplicant als 500 milions de ciutadans i ciutadanes de la UE. Tenint en compte que el 80% de les lleis que s’aproven al Congrés de diputats són simplement adopcions de les lleis europees, crec que val la pena, com a mínim, que durant aquests dies expliquem, i escoltem, quins són les propostes de cadascú, i puguem decidir el proper 7 de juny amb més coneixement de causa. Jo, en qualsevol cas, seguiré explicant a través d’aquest bloc què faig, per què, i què vull seguir fent si compto amb la confiança suficient per seguir cinc anys desenvolupant aquesta activitat. Queda molta precampanya i campanya. Ens seguirem trobant.

Font foto: Thalassa



  1. Acabo de veure el programa Thalassa, on es veu què fas a Europa: el pais s’ensorra i tu defenses la tonyina. Quina llàstima de pijoprogres esteu fets.

  2. Ahir vaig ser a l’acte teu a Sant Boi:
    discurs molt ben trabat, coherent, didàctic i valent.
    Enhorabona i segueix així, els bons resultats arribaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 1Eleccions Europees09 per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent