Tot suma

Logo L'espai 700x470

Fa una mica més de dos anys naixia Sopa de Lletres, que ha anat apareixent entre aquestes notes, sobretot quan algun mitjà se’n feia ressò. Avui en parlo per altres motius: al costat de Sopa de Lletres, la botiga, ara s’hi va preparant L’Espai, que si tot va bé obrirà abans no s’acabi el mes de setembre.

I per això, per tirar endavant aquest nou projecte, complementari de l’anterior, hem llançat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma totSuma.

Jo vinc d’un medi en què demanar diners, demanar-ne sobretot, no era precisament ben vist. Per això quan vaig sentir a parlar del crowdfunding se’m van despertar recels i escepticisme. Fins que vaig veure que la cosa funcionava i jo mateix vaig decidir fer aportacions a algun projecte que m’engrescava.

Ara, ja ho veieu —aquí, si voleu—, ens hi hem llançat nosaltres mateixos. Al final em sembla que hem entès que no es tracta de “demanar” diners o de “donar-ne”, sinó més aviat de compartir un projecte, de donar als que hi tinguin interès l’oportunitat de sentir-se’n part, com una forma 2.0 més de practicar un win-win. I això fem.

L’Espai Sopa de Lletres serà una granja cafeteria que apostarà, com hem fet a la botiga, per l’alimentació saludable i els productes de la terra, pel tracte directe i cordial. I, també, per posar, al costat de la taula, la cultura, en el sentit més ampli i en tots els específics que se’ns acudin, a l’abast dels nostres clients. Doncs això: ens hi ajudeu? Perquè tot suma, i entre tots sumem.

 

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sopa de Lletres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*