20-20-20

Tot i que ho pot semblar, el títol de l’observatori no es refereix a l’objectiu per millorar la sostenibilitat de l’UE , sinó a tres efemèrides del Col·legi que celebrem enguany. De fet, la primera, els 20 anys de Col·legi, es va produir el passat set de novembre amb el decret de creació al DOG, però quan realment va començar a funcionar de veritat el Col·legi de Barcelona va ser a partir de gener del 1996, amb el nous pressupostos aprovats. La segona és els 200 números del Theknos, que són 20 anys de revista; i la tercera és que el proper novembre farà 20 anys que ocupem la seu de Consell de Cent. Així doncs, 20/20/20. Tenim motius suficients per estar orgullosos de les tres fites i, per tant, parlar-ne.

El Col·legi de Barcelona va nàixer a partir de la segregació, a causa d’una greu crisi institucional, del col·legi de Catalunya en sis col·legis. El nou degà Antoni Carrillo, una persona innovadora, valenta i amb una gran capacitat de treball, va liderar tres Juntes de Govern -de les quals jo mateix vaig ser membre de dues- que van impulsar els canvis necessaris per rescatar el col·legi de gairebé el segle XIX, per encabir-lo de ple en la modernitat dels anys noranta. En pocs temps es va començar a parlar de Pla Estratègic; de gestió de la qualitat i de l’excel·lència, de societat de la informació, de comissions de treball, de convenis amb les escoles d’enginyeria i les administracions, de transparència,…Les dues Juntes que van venir a continuació es van esforçar per mantenir i millorar la bona herència rebuda. La nostra, de Junta, no solament ens esforcem en mantenir-la i millorar-la, sinó que treballem amb l’horitzó de fer d’ENGINYERS BCN, el Col·legi de referència de l’enginyeria industrial a Catalunya.

200 números de Theknos i 20 anys de seu

Esteu llegint l’Observatori del número 200 de la revista que teniu a les mans. Cal dir que publicar 10 números l’any representa un esforç econòmic i humà considerable, que pocs col·legis del nostre entorn tenen a l’abast. Però per a nosaltres és molt important que els col·legiats estiguin puntualment informats de les novetats professionals i col·legials que es van produint. Fa poc es va canviar el disseny i des del Consell Editorial i Sàpiens Publicacions, l’empresa editora, ens comprometem a continuar afegint-hi millores que la facin encara més interessant. Els consells editorials mensuals els fem en la magnífica sala de juntes del palauet neoclàssic del segle XIX, que  és la nostra actual seu social. Va ser la primera Junta de Carrillo, que mitjançant una derrama de la quota i la venda de dos pisos de l’antiga seu de Passeig de Gràcia, va adquirir en propietat un edifici que aporta categoria i visibilitat al Col·legi.

Però volem remarcar que totes aquestes fites no haurien estat possibles sense la participació i col·laboració indispensable dels col·legiats. Començant per la derrama, passant per l’assistència a cursos, conferències, activitats socials, comissions de treball,etc., i acabant amb el suport que rebem l’actual Junta de molts companys, res de tot el que hem explicat hauria pogut ser. Així doncs, donem les gràcies a aquest magnífic col·lectiu que ens honora representar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *