Una mirada des de dins – un punt de vista des de fora

La Forastera va néixer el març del 2015. El nom del bloc va ser triat pel significat de la paraula, originària del llatí medieval forasterĭu, que defineix qui ha vingut de l’exterior, de fora, i que es troba en un lloc que no és el seu. Brasilera nouvinguda a Barcelona, en aquell moment mirava tot com si encara estigués fora.

A més, tenia ganes d’integrar-me plenament en aquesta terra d’acollida i aprendre el català. Així, inicialment he utilitzat aquest espai per narrar les meves experiències personals a Catalunya i aprofitar per millorar el meu coneixement de la llengua.

Durant mesos m’he submergit en la cultura i les tradicions catalanes i en el dia a dia de la vida quotidiana, cosa que ha fet aflorar narratives interessants. Moltes d’elles carregades d’emoció. He pogut oferir relats en primera persona, amb un punt de vista no sempre explorat.
 

Taiza

Amb el pas del temps, amb una creixent millora del català escrit i parlat, ha aflorat també un sentiment de pertinença. A l’hora que la meva vena de periodista m’ha empès a canviar el tipus de narrativa dels apunts. Des de aleshores vaig començar a escriure textos sobre el Brasil, com una mena de corresponsal pels lectors de Vilaweb.

Així, amb la mirada des de dins he passat a assenyalar el que succeïa fora, en aquest cas al meu país.

La experiència està sent rica i profitosa. Esteu tots convidats a acompanyar el nou moment d’aquesta aventura.