Entrevista a Biel Pubill. Jocs mancala etíops al segle XXI

A Etiòpia no és difícil trobar gent jugant a diferents jocs de mancala. Els nens pastors que es troben a les cataractes del Nil, a Tis Abay, juguen fent forats a la terra humida. Al sud del país es troben ramaders sumais que juguen en taulers de dues files de 12 forats. Tot això ens ho explica en Biel Pubill, que va viatjar aquest passat estiu a Etiòpia i va reportar diversos jocs mancala d’aquesta zona.

En Biel Pubill i Soler és professor d’educació física de l’Institut de Flix. És autor d’articles d’opinió i divulgatius sobre jocs populars i tradicionals en diverses revistes i llibres. Un gran col·leccionista de joguines tradicionals i populars. Innovador pedagògic, editor de materials didàctics i promotor de projectes lúdics. Creador de diversos blogs com el Ben jugat! Jocs tradicionals. President de l’Associació cultural Lo Llaüt d’Ascó. Co-coordinador de la FestCat del 2003 al 2010 (escoles d’estiu de cultura popular de Catalunya; conjunt d’activitats i programes formatius del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya). Co-coordinador del IOCUS – Escola d’Estiu de Jocs tradicionals Tarrega/Anglesola.

En el núm. 5 de la Revista digital Món aualé, podeu llegir l’entrevista realitzada el passat mes de març.

Un pensament a “Entrevista a Biel Pubill. Jocs mancala etíops al segle XXI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *