L’altra manera de celebrar Sant Jordi (Made in Alcoi)

Durant molts anys, jo no vaig saber que el dia de Sant Jordi era el dia del llibre. Fins ben entrada l’adolescència, per mi Sant Jordi era el dia del mig del que diuen la ‘trilogia festera’, després del dia de l’entrà i abans del dia dels trons.

Hui és el dia d’estrenar roba nova i posar-se de fil de vint, anar a vore la processoneta del matí, dinar a la filà i, si es té paciència, empassar-se la processó de la vesprada, d’estar pràcticament tot el dia al carrer, i passejar carrer sant Llorenç amunt i avall, entre la plaça d’Espanya i l’avinguda del País Valencià (sí, allà es diu així!).

Ara per a mi el sant Jordi és una altra cosa. Disfrute com ningú de l’esperit que té aquesta diada a Barcelona -i m’és inevitable portar a la memòria alguns dels últims sant jordis, i pensar en qui ja no hi és-, però en algun moment del dia sempre me’n recorde també d’aquella altra manera de celebrar-lo.

6 pensaments a “L’altra manera de celebrar Sant Jordi (Made in Alcoi)

  1. La forma més divina de passar el dia de Sant Jordi al País Valencià és passar dels llibres, de l’amor i de Sant Jordi -excepte on és festa patronal-.

    Per això ja existeiix el dia 23 d’Abril on esrememoren els furs i els anhels de llibertat del passat.

  2. entre el blog, l’entrà a la tele i els records de la festa, no he pogut acabar la setmana sense fer una volteta per allí. I aquest any amb tot el luxe… Dinar a sant nicolau (el pis dels papas) i veure l’embaixada i els trons des del balcó de l’ajuntament. Q et parexi???

    He disfrutat, COM SEMPRE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *