JORDI SURINYACH

catalanisme i progrés

TEMPS DE ROVELLONS.

El rovelló, també conegut per esclata-sang a Mallorca i Menorca , pebràs a Eivissa o paratge (Lactarius sanguifluus), és un  dels bolets  més apreciats gastronòmicament a Catalunya. Sovint s’anomena rovelló a un altre bolet del mateix gènere, el pinetell (Lactarius deliciosus), també anomenant  pinenc i/o pinenca a la comarca d’ Osona, que és també molt apreciat per la cuina del país. Hi ha també els rovellons d’avet (lactarius salmonicolor), que sovint trobem als mercats, és comestible, però no està tant valorat. Com  que enguany tothom diu que serà una bona temporada  de bolets ho hem intentar comprovar  durant els darrers dos caps de setmana. El primer a la Vall de Camprodon i el segon  en els boscos d’Osseja a l’ alta Cerdanya. Tot i que la collita no fou espectacular, ha estat suficient en ambdòs casos i els resultats bastant engrescadors.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de MUNTANYA, NATURA I ESPORT per descatllar | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent