DEL COLL DE LA LLOSA AL COLL DE CREU: ANADA I TORNADA.

Dissabte passat, 22 de febrer, amb l’ Alfons, l’ Aina i l’ Alba, haviem previst fer la travessa d’ esqui de fons del Coll de la Llosa fins el Coll de la Creu a la comarca del Capcir. Sortirem de l’ aparcament del Coll de la Llosa a tres quarts de nou del matí per la pista ample i marcada que surt en direcció Nord.  El primer tram es un bonic trajecte que puja fins el coll del Torn  on hi ha el refugi del mateix nom. El paisatge és magnífic amb vistes de Cambre d’Ase i tota la carena  fins l’imponent Canigó. Passem pel Coll del Comall, el Coll de la Jacinta i el Coll del Dormidor. A partir d’aquí, baixarem per la pista, fins Coll de Torn. Seguirem cap al Coll de la Creu, pràcticament sempre de baixada, menys una petita ondulació amb giravolts pronunciats. La vista s’obre a l’esquerra. Davant hi tenim els Angles i Formigueres i darrera el Carlit. A sota ens queda el poble de Matamala i més a l’esquerra, el Llac de Matamala. Arribem al Coll de la Creu i  després d’un breu descans, fem la tornada el mateix lloc. Un total de vint-i-dos quilòmetres d’ exercici aeròbic en un espai natural poc transitat i molt recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *