Memorandum

Jaume Vall

Sobre la coherència.

Exemples i contraexemples.

1.  El President Mas, fins el moment ha anat complint el que s’ha compromès a complir.  Si això continua així i continua sent coherent amb el pas endavant cap el sobiranisme que va fer a partir de 2010, resolució TC ,  i sobretot 2012 amb el cop de porta al pacte fiscal, aleshores, el veritable TIC-TAC, TIC-TAC, TIC-TAC, que ha de preocupar a l’estat espanyol és el que prové de Catalunya.

Ahir, amb la conferència i roda de premsa de Mas, i la designació del comissionat per a la transició nacional, tot i que no tenen l’espectacularitat d’altres declaracions solemnes, resulta que s’està posant una pedra ,-una altra-  d’aquest edifici que és l’estat català.  I el CATN  resulta  una pedra de les que suporten les parets mestres.  És un desafiament , per ratificació, per acumulació, que significa que l’amenaça penal al president  no l’ha fet retrocedir en el seu projecte.

No se li pot negar coherència, persistència, coratge. I intel·ligència.

Em sembla que el millor  pel nostre país, seria que  a les eleccions municipals de maig,  guanyi ERC, i lideri una renovació territorial potent. I al mateix temps que al setembre , a les eleccions constituents del Parlament , les guanyi Artur Mas, i lideri la resta del procés cap a la constitució d’un estat propi.

Es presenten mesos apassionants. Que no ens falti saviesa ni coratge.

 

2.La Fundació Rafael Campalans, que té com a finalitat la difusió del pensament socialista democràtic està presidida per Miquel Iceta.

Miquel Iceta: ´”Pacte amb l’estat espanyol, per no trencar la legalitat espanyola, per continuar estant dins d’Espanya.”

Rafael Campalans: “Per sentir el fibló dolorós de la nostra opressió, per avergonyir-nos amb l’oprobi de la nostra condició de ciutadans d’un poble esclavitzat, cal que tinguem una plena consciència de la nostra condició d’homes lliures, i dels atributs de la nostra dignitat d’éssers humans. I ens cal també un mínimum de finor espiritual […] Que hi ha algun català que no sent encara l’opressió de Catalunya? Pitjor per a ells!”

Potser el sr. Iceta, bon orador, té finor dialèctica, però segons el seu referent ideològic no té finor espiritual !!!

Sr. Iceta, deixi de ser president de la Fundació Rafael Campalans, si n’ha de trair les idees del seu referent.  Coherència, per l’amor de Déu !!!!!!!!!!!!

3.Unió Democràtic de Catalunya és un partit fundat el 1931, i al 1932 s’hi afilià Manuel Carrasco i Formiguera. La ideologia , d’inspiració cristiana, democràtica i catalanista. Carrasco i Formiguera va ser afusellat a petició expressa de Franco, tot i les peticions de clemència del Vaticà.                                          Carrasco i Formiguera: “No vaig amagar ni un bri del meu radicalisme nacionalista, però no és cert, com ha estat dit, que reclamés la independència de Catalunya. El que vaig reclamar fou el dret de l’autodeterminació, el dret de Catalunya a manifestar la seva voluntat, i el dret a que aquesta expressió de la voluntat catalana fos respectada[…] els catalans seran separatistes sempre que hagin de deixar d’ésser catalans per a ésser espanyols.”

Duran i Lleida : “Pacte amb l’estat espanyol, per no trencar la legalitat espanyola, per continuar estant dins d’Espanya.”
Potser el sr. Duran Lleida, bon orador, té finor dialèctica, però segons un dels seus referents ideològics no té finor espiritual !!

Sr. Duran i Lleida, deixi de ser president d’Unió Democràtica de Catalunya, si n’ha de trair la memòria dels seus fundadors.  Coherència, per l’amor de Déu!!!

 



  1. Demanem als catalans de contribuir a la independència de Catalunya tot fent cadascú petits gestos:

    Uns professors i professionals de l’empresa estem unint forçes per tenir un Banc de Reconstrucció i re-industrialització de la Catalunya independent.

    Es tracta de tornar a tenir, el més aviat millor, una nova Caixa de Pensions, amb el masteix esperit original, de servei a les classes baixa i mitja del país. Evidentment, si la volem, ens la hem de fer nosaltres mateixos, amb les nostres forces, estalvis i capacitats.

    Estem agrupant ja voluntats de ciutadans per presionar a la Generalitat, tot just després de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 per que doni la llicència bancària a la nova Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit

    Essent optimistes en el temps, aquesta nova entitat podria obrir la seva primera oficina el dia 4 de Gener del 2016.

    Els criteris bàsic de la nova entitat han de ser la transparència en la seva gestió, amb tots els sous i despeses visibles a la web. Austeritat en les despeses i funcionament, limitació de sous màxims, dedicació total a donar petits crèdits a aturats que necessitin auto-emplearse, a autònoms, comerciants, petites empreses, emprenedors de tota mena. Cap activitat en el sector immobiliàri especulatiu.

    Al Febrer de 2015 necessitem recaptar una primera financiació per fer uns estudis de viabilitat, per part de reconeguts economistes del país. Si el projecte pot anar avançant, els promotors tenim la voluntat de que totes les aportacions econòmiques esdevinguin al seu moment, un capital social, de manera que en seria reconegut un rendiment d’interèssos per totes les aportacions.

    Esperem doncs les vostres adhesions per la nova Caixa d’Estalvis

    http://www.CaixaCatalana.cat
    projecte@caixacatalana.cat
    Telfs: 902 362 066 / 651 686 500

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per jaumevall | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent