El violinista celest

Bloc sobre literatura i art de Xulio Ricardo Trigo

3 de març de 2009
0 comentaris

L?home d?origami: l?aposta digital de Joan Carreras.

Tot indica que la literatura es va fent gran en el tauler de jocs d’internet. Des de fa un temps, els llibres tenen un altre escenari possible a l’hora de promocionar-se. Hi ha moltes obres amb bloc propi i cada cop es van fent més habituals les pàgines web dedicades a un únic llibre -anant més enllà de la pàgina d’autor- o els vídeos penjats al youtube.

Joan Carreras, un narrador de llarg recorregut que ens ha donat novel·les com La gran nevada (Empúries, 2003), presenta ara L’home d’origami. (Amsterdam), una faula moral sobre l’ésser humà contemporani que sorprendrà el lector pel seu argument i per la vessant lúdica que caracteritza l’autor.

Però a més d’això, Carreras ha volgut servir-se de la xarxa com a element de promoció de la seva obra. I és clar que es tracta d’un camí que molts estem fent –per exemple, la Mònica Batet-, amb el suport o sense de les editorials, però en Carreras interpreta molt bé les funcions possibles dels mitjans digitals. Com a mostra, podem visitar un bloc creat per a l’ocasió on es van desgranant aspectes relacionats amb la seva novel·la que serveixen d’excel·lent complement a la lectura. També es pot veure al youtube una mena de clip escènic on l’actriu Mar Serra ens ofereix una lectura dramatitzada de la novel·la.

Encara és molt gran el camí a recórrer en internet pel que fa a la promoció literària i al contacte amb els lectors, però de moment els escriptors catalans van fent camí i Joan Carreras ha decidit apostar fort. De tota manera, no ens oblidem de llegir el llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!