xicranda

Mirades des del guaret

Folk Laietà

 35 anys del disc de L’Harmònica Brava “Lo poder del cant”

Dijous a l’Auditori de Barcelona i dins del festival Tradicionàrius hi va haver un concert commemoratiu del 35è aniversari de l’edició del dis de L’Harmònica Brava, Lo poder del cant, un elapé en el qual una colla molt nombrosa de músics, molts dels quals són figures actives i rellevants en el seu camp en l’actualitat, van presentar una proposta innovadora i fresca sobre un repertori de música tradicional catalana des d’una visió que s’emmarcava en el moviment de la música laietana. L’Ona Laietana va sorgir als anys setanta i oferia un so de fusió amb influències del jazz-rock combinat amb essències mediterrànies com la salsa o la rumba.

Al programa de mà hi podem llegir: “La tradició i la modernitat es van trobar al disc Lo poder del cant (1980). Aquella agosarada experiència de fusió va ser punt d’arribada per a músics que venien del rock i el jazz (la prestigiosa Ona Laietana), i punt de partida per als que venien de la cançó i la música tradicional.”

Jordi Fàbregas, director del Tradicionàrius i membre fundador de L’Harmònica Brava deia a la presentació del concert que tot i que el disc no s’ha digitalitzat i d’alguna manera l’experiència va ser efímera i ha quedat perduda en el temps, els fruits són evidents. Aquella proposta de creació emmarcada en l’esperit d’obertura i transgressió del moviment de l’Ona Laietana va donar pistes i línies d’actuació a seguir que han trobat continuïtat en propostes posteriors. A l’escenari hi van coincidir representants de tres generacions i va ser una festa poder tornar a escoltar Lo poder del cant veient junts una bona representació dels músics que li van donar vida.

20150305_223611edited-680x365

Eduard Iniesta ha estat l’encarregat de revisitar la proposta de L’Harmònica Brava acompanyat per una banda de cinc músics amb els quals van compartir escenari alguns dels components de la formació dels 70: Joan Albert Amargós, Xavier Batllés, Carles Benavent, Pep Cabré, Marcel Casellas, Jordi Fàbregas i Saki Guillem.

Formaven la banda Juan Aguiar, Gabriel Amargant, Daniel Farran, Arnau Figueres, Eduard Iniesta, Quim Ramos i Manu Sabaté. La formació integrava instruments de corda propis de la formació de rondalla i també  violí, clarinets, saxos, tenora, gralla, guitarra i baix elèctrics, bateria, cajón, congues i d’altres percussions.

Publicat a Núvol

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.