23 de gener de 2009
13 comentaris

EM PREGUNTO QUÈ ESTUDIEN ELS PERIODISTES

No puc deixar de questionar-me si a la carrera de periodisme hi ha asignatures realcionades amb el periodisme musical.
La veirtat és que podem estar molt orgullosos perquè a Catalunya tenim coses boníssimes. En molts aspectes som uns veritables privilegiats i capdavanters. Però hem de reconèixer, que en l’apartat periodístic tenim un greu problema de capacitació, responsabilitat i dignitat. Tenim un periodisme que fa pena. Molt especialment en els apartats esportius i musicals és on la cosa es torna patètica. De veritat, no em puc sentir gens orgullós. Sortosament el problema no és absolut, com res en aquesta vida. Hi ha periodistes d’altíssim nivell. En voldria anomenar un d’entre uns quants perquè s’ho mereix: L’Alber Puig. Malgrat tenir els seus propis gustos i el seu propi criteri, intenta objectivar i ser transversal al màxim. És un exemple ha seguir, però malauradament les corrents d’opinió es fixen en altres “gurús” semifósils. Quina llàstima… un poder fàctic en mans d’rresponsables…

  1. Ahir em vaig quedar bocabadat.

    Escoltava a la ràdio una roda de premsa del responsable de comunicació d’Endesa, arrel de la devastació provocada pel vent en el subministrament elèctric. El portaveu d’Endesa, va dir, que seria bo, i que ja s’estava gestionant amb anterioritat als desperfectes produïts pel vent, uns protocols, uns pactes amb la premsa sobre com s’ha de transmetre la informació en cas de perill o catàstrofe per ajudar a solucionar les emergències. Ho va dir molt be, la veritat, i crec que tothom ho va entendre. Com a serveis públic, la premsa també pot col·laborar amb la ciutadania donant la informació de la manera que sigui més positiva per a poder superar catàstrofes.

    De cop una periodista pregunta: “Què vol dir?”. Em vaig quedar de pedra. No ho ha entès? Com pot no haver-ho entès? com fa aquesta pregunta? i després una altra també pregunta: “que varem fer malament ahir”? Ja va ser el colmo. Se suposa que està parlant de parlar i trobar protocols d’informació col·lectiva. Què nassos estàs preguntant. Ja no toca. Aqui ja està tot dit. I mira que no li tinc cap mena de simpatia a Endesa precisament, però la veritat que em va semblar que l’home tenia raó i que els periodistes segueixen a la parra.

    Els seveis públics i de servei a la ciutadania, s’han de regular. Els diners i els mitjans de comunicació els primers. No pots ser que tant poder estigui al seu aire, fent el que els hi dona la gana amb la opinió pública i els ciutadans.

    El pa, la benzina, els serveis bàsics, etc, estan regulats. Els diners i la premsa també.

    Premsa no és igual a informació, i ho hauria de ser.

    Per cert… com poden pujar més els serveis públics que l’IPC? Com ho permetem? Be, això és un altre tema…

  2. Which way could you write the superior article referring to this good post we chew over? The thesis service could employ writers like you to make the thesis abstract writing. So you have a really great opportunity to get to the team of masters.

  3. Truly impressed! Everything is truly open and truly clear explanation of problems. It includes genuinely information and facts. Your web site is especially useful. Cheers for sharing. Looking forward to far more..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!