Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

23 de desembre de 2007
0 comentaris

Nonell i Calmó a la XBS i els 50 principals de Marc Vidal

Una de les darreres incorporacions a la XBS és un nou bloc, Selenocisteïna, d’Alfons Nonell. L’Alfons és estudiant predoctoral de l’Institut Català d’Investigació Química i treballa en una tesi sobre l’activitat bioquímica del seleni. A banda, també és una de les ànimes del projecte l’Ateneu.org. Ell, autor també del bloc El meu dip, és una prova més de la transversalitat i la centralitat d’aquest creixent suport a la independència. Es pot ser químic i voler un estat propi; despatxar al McDonald’s i voler un estat propi; treballar a Iberia o a Renfe i voler un estat propi, etc., etc.

Cada dia més persones tenim aquesta voluntat política i la incorporem a la nostra vida quotidiana. També ho ha fet Àlex Calmó, cap local de la JNC a Sant Cugat, que es defineix com a “catòlic i de centre” i diu que aspira “a una Catalunya més sobirana i lliure, i que Sant Cugat segueixi amb l’essència de poble i de qualitat que la caracteritzen gràcies al seu govern nacionalista”. Catòlics, musulmans, hebreus… L’independentisme català és aconfessional i obert a totes les tendències i tot el territori. L’Esther, autora del bloc D’una dona, també vol un estat propi. Ella és de Molins de Rei i al seu bloc hi podem llegir el text que Lluís Llach recitava/cantava a l’espectacle de l’arenyenc Lluís Danés Tranuites Circus. Té un interessant apunt que porta per títol “L’Alzheimer històric” i un segon bloc, fill del primer, intitulat Efira, antic nom de Corint.

Més independentistes: sortim del Principat i anem a Bonrepòs i Mirambell, a l’Horta Nord del País Valencià. Allà hi trobem en Vicent Garcia i Llorens, un enginyer interessat en l’energia i autor del bloc I per què no? A l’apunt “Sobre l’energia eòlica” enceta una sèrie sobre energies alternatives. La llista és llarga. Visiteu la XBS per saber més coses de les darreres incorporacions. En el país independent que volem tenir ens calen químics, enginyers, historiadors de l’art i gent preparada en tota mena de disciplines. La blogosfera és el nostre espai de trobada. I m’agradaria que la blogosfera independentista estigués molt ben representada en les properes jornades Catosfera que en Marc Vidal ha preparat pel proper mes de gener a Granollers. Per cert, en Marc ha iniciat una sèrie d’articles on va parlant dels que, per a ell, són els cinquanta blocs principals. Bona part dels blocs que ha anat comentant formen part de la XBS. Entre ells, el de Marc Roca, que ja ha fet referència a l’apunt. Com ell, i aprofitant per agrair a Marc Vidal l’organització de les jornades, el fet que m’hagi demanat moderar una de les taules i que pensi que el meu és un dels 50 principals, repodueixo allò que en diu: “Xavier Mir és actualment el blocaire de referència del sobiranisme digital. Amb un ritme atractiu i modern ens regala diàriament interessants reflexions sobre l’independentisme fetes des de la moderació formal i la tranquil·litat de no deure res a ningú. Al meu entendre, el seu serà un dels blocs més llegits i influents de la catosfera durant el 2008.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!