(Maragall dimissió) Les possibilitats d’Oriol Ferran

Avui el diari El Punt publicava aquesta entrevista amb Oriol Ferran. L’Oriol serà el cap de llista d’ICV després que aquest partit hagi deixat de banda una plataforma que ells mateixos van promoure, el VIA (Veïns Independents d’Arenys, que per cert acaben de fer públic aquesta mitjanit que el seu cap de llista serà Lluís Blanchar, també blocaire). Preguntat pel mandat que ara s’acaba, tant ell com altres destaquen la mala relació entre l’Ajuntament i el sector jove, una mala relació que té en la Nit de Naps de l’any 2006 un referent clar, però que ha estat una constant en tot el mandat. L’Oriol és una persona propera que tothom té associada al periodisme i a les noves tecnologies, especialment després d’haver estat Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat. Ignoro fins a quin punt haver tingut aquest càrrec li pot portar rèdits electorals al municipi, però ell afirma a l’entrevista: "Espero entrar a l’Ajuntament acompanyat. M’agradaria arribar a tres regidors."

De fet, la posició d’Oriol Ferran com a cap de llista suposa una novetat important després de molt temps que el partit hagi tingut com a caps visibles a Arenys de Mar Vicenç Martí i Ramon Puigvert. A les darreres municipals, el lloc número tres que ocupava ja feia pensar que no estava en condicions d’assumir una Regidoria, però que estava prou ben posicionat per a properes ocasions que finalment han arribat. El seu optimisme és prou fonamentat si tenim en compte els resultats d’ICV en les darreres eleccions al Parlament l’1 de novembre passat, quan van passar de 9 a 12 escons. Si l’augment de vots coincideix amb el descens del PP, un segon regidor és gairebé segur, i un de tercer seria un excel·lent resultat. Per arribar-hi, però, serà vital seduir un sector jove que també es disputa amb ERC.

Ferran també es pot beneficiar d’una fuita de vots socialistes desenganyats amb el partit o que no vegin prou clara la llista, però no tot és positiu. Sense el VIA, les possibilitats d’ICV serien molt superiors, però si es confirma la presència d’aquest partit independent es pot produir una disgregació del vot. Tot fa pensar que Oriol Ferran serà regidor, i tot fa pensar que serà al govern si PSC i ERC s’apunten a repetir l’experiència del mandat 1999-2003, però el que pugui passar amb els números dos i tres de la llista ja no és tan clar.

Oriol Ferran és l’ànima d‘Arenyautes i té la imatge de persona jove, emprenedora, i molt lligada amb el poble de tota la vida, qualitats que es valoren molt en unes municipals. Precisament des dels blocs d’Arenyautes s’està animant la campanya de les municipals amb porres com la proposada per Enric Pera i comentaris com aquest de Martí Solà.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *