Andrei Năstase, nou alcalde de Chișinău

Avui s’ha fet la segona volta de les eleccions municipals a la capital de la República de Moldàvia i el guanyador ha estat Andrei Năstase, del Partit Plataforma Dignitat i Veritat. Al moment de penjar aquest apunt, amb el 91,5% escrutat, Năstase manté un avantatge del 52% davant de Ion Ceban, candidat del PSRM del president Igor Dodon. La majoria d’experts creuen que la diferència ja és insalvable.

Són unes eleccions poc convencionals perquè arriben com a conseqüència que es fes plegar el liberal Dorin Chirtoaca i que es posés a dit en interinatge Silvia Radu, de qui diuen que també estava a les ordres de l’oligarca Vladimir Plahotniuc. No eren eleccions a tots els municipis, que tocaran l’any vinent. El mandat, doncs, és tan sols per un any. Amb tot, el resultat té una gran importància perquè és el primer cop que les forces polítiques que s’oposen a Plahotniuc guanyen unes eleccions. A les darreres eleccions presidencials, fa un any i mig, l’equip d’Andrei Năstase va donar suport a Maia Sandu com a candidata, però en aquella ocasió no es va aconseguir guanyar malgrat la denúncia de diverses irregularitats. Ara ha estat l’equip de Maia Sandu, el Partit Acció i Solidaritat, qui ha fet campanya per Năstase.

El setembre de 2016, Andrei Năstase va ser a Barcelona amb motiu de les presidencials. Al restaurant Transsilvània vaig tenir ocasió de saludar-lo, de sentir les seves opinions i les dels moldaus de Catalunya. I finalment ens vam poder fer aquesta fotografia de grup.

Andrei Nastase, amb membres de la comunitat moldava de Catalunya, al setembre passat al restaurant Transsilvània de Barcelona.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *