Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

2 de novembre de 2010
0 comentaris

Que s’abstinguin ells! Èpica electoral! #votaindependencia

Un interessant article de Guillem López Bonafont a Crònica explica que “L’abstenció té la clau electoral“. Segons l’autor, la participació electoral podria augmentar de 3 a 7 punts el dia 28 de
novembre si els partits catalans juguen bé les seves cartes amb una
campanya enfocada a l’activisme. Si aquest increment de participació és al nostre abast i una iniciativa com #votaindependencia pot fer sumar esforços a tres partits i contribuir a crear les condicions per aconseguir-ho… a sac!

López Bonafont també escriu que “la baixa mobilització electoral facilitaria molt l’entrada a les
iniciatives polítiques sorgides recentment, les quals podrien assolir la
representació parlamentaria per molt menys dels 80.000 vots que es
necessitaven, per posar un exemple, l’any 1999 (amb un 59,2% de
participació)”. Això vol dir que ja ens va bé que no es vagi gaire a votar perquè així ens assegurem que Reagrupament i Solidaritat entren al Parlament? En absolut!

Allò que ens convé és èpica electoral: fer veure a la gent que aquest és el tercer assalt. El primer va ser quan vam omplir a vessar Arenys de Munt i vam deixar en ridícul les amenaces feixistes. El segon, quan vam tenyir Barcelona d’estelades el 10 de juliol. Totes dues van ser respostes èpiques, com abans ho havia estat la manifestació de Brussel·les. Tenim 26 dies per fer arribar fins a l’últim racó del país aquest missatge: l’abstenció, per als autonomistes! Nosaltres, a votar en massa, a rebentar rècords de participació!

Un vot massiu i èpic per la independència a través de qualsevol de les tres opcions que hi estan compromeses (Esquerra, Reagrupament i Solidaritat) pot ser una autèntica carambola. Us imagineu que Esquerra es mantingui com a tercera força política per davant del PP? Us imagineu que Solidaritat o Reagrupament o tots dos també quedin per davant del PP? I com que això encariria molt els escons, us imagineu que de rebot deixem Ciutadans fora del Parlament i el PSOE-C amb 25 escons? Doncs som-hi: 26 dies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!