Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

25 d'octubre de 2010
4 comentaris

#votaindependencia, una iniciativa que exclou CiU (falten 34 dies)

Sóc un sectari. Carles Agustí dixit. Practico el sectarisme propagandista [sense accent]. Per què? Doncs perquè el  #votaindependencia exclou CiU com a opció de vot.

Efectivament, diumenge al vespre Saül Gordillo em preguntava, a través del twitter, per la naturalesa i la intenció de la campanya #votaindependencia i Carles Agustí va entrar a la conversa per dir: “El fet que hi fiquis a ERC i treguis a CiU desacredita completament aquesta campanya.” Segons ell, “una formació que si pot farà novament President a Montilla” no pot estar dins d’aquesta campanya.

Els convergents, amb la història aquesta del tercer tripartit, em recorden l’estratègia de l’espanyolisme més agressiu que, quan el castellà predomina en la majoria d’àmbits, es dedica a fer campanya per denunciar la suposada imposició del català a l’escola. A la vista del nou racòmetre que ha sortit avui, que dóna entre 65 i 66 escons a CiU i entre 27 i 28 al PSOE-C; a la vista del que va dir Puigcercós al debat del Parlament arran de la sentència del TC; i a la vista del que ara diu Montilla mateix, treure l’espantall del tripartit és un exercici de cinisme manipulador sense precedents.

#votaindependencia és una campanya que vol demanar a totes aquelles persones que han protagonitzat un curs polític 2009-2010 excepcional per a l’avenç de l’independentisme que ara votin qualsevol de les tres opcions polítiques compromeses amb la independència, perquè hi hagi el màxim nombre possible de diputats independentistes de cara als propers quatre anys. I CiU, per desgràcia –perquè us asseguro que ho visc com una desgràcia i no pas com una cosa de la qual em pugui alegrar– s’ha compromès a no fer cap referèndum d’independència a la propera legislatura. És així de senzill i de clar. Per pura lògica, doncs, aquesta campanya ha d’excloure CiU. I els convergents no han d’encaminar els esforços a qualificar de sectària una campanya que per força els ha d’excloure, sinó que han de mirar de convèncer Artur Mas perquè es desdigui d’aquest compromís. Seria suficient que digués que no exclou la possibilitat d’un referèndum, però que en tot cas cap al final de legislatura, per tenir temps per preparar-lo i per assegurar-nos que el guanyem.

  1. Jo també crec que a hores d’ara CiU no pot formar part de #votaindependencia ; no en pot formar part pels motius que expresses i pels que CiU expressa: el Duran Lleida ha dit que “Catalunya no pot ser una nació sobirana”, i Duran Lleida és CiU. 
    Com volen, després de dir això, que se’ls inclogui  en una campanya que demana la independència de Catalunya? Han llegit be el “hashtag”? diu vota independència , que potser proposen la independència per aquestes eleccions? no, proposen una recollonada de “concert” que ni ells mateixos saben com ni quan podran negociar amb Madrid. Per tant segons la definició del sr. Carles Agustí, també soc “sectari”.

    En canvi, segons el diccionari, sectari vol dir: 

    “sequaç intransigent, fanàtic, d’un partit, d’una opinió”
    Només cal mirar el twitter del sr Carles Agustí, per veure qui respon realment a la definició del diccionari.
     

  2. El 90% dels catalans creu, segons les enquestes, que si el tripartit suma, es repetirà.

    Tanta gent no es pot equivocar….el 90% dels catalans!!.

    Be, jo, independentista, formo part, com la majoria d’independentistes d’aquest Pais d’aquest 90%, per la qual cos votare a CiU, i ben convençut.

    No em tornareu a fotre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!