Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

19 de febrer de 2006
Sense categoria
5 comentaris

Capitalització d’ERC o deserció dels altres?

Entre els comentaris de reacció a l’exitàs d’ahir hi ha alguns retrets a ERC per haver intentat capitalitzar la manifestació. Sincerament, a mi m’hauria agradat molt que els militants d’ERC hi anessin sense cap logo que els identifiqués, com a simples ciutadans. Però el cas és que hi eren i que el suport del partit a la convocatòria ha estat clau en l’èxit final. La qüestió, però, és més aviat aquesta: per quins set sous no hi eren, els altres partits?

Dirigents de PSC i CiU s’han manifestat a posteriori en sintonia amb la manifestació. Fa uns dies vaig escriure que tant ells com ICV podien assumir perfectament el lema i l’esperit de la convocatòria. Per què no hi eren? El nombre d’assistents fa pensar que allà no hi havia només votants d’ERC en absolut. Els retrets cap a aquest intent de capitalització, igualment, és molt possible que vinguin de votants i simpatitzants d’altres formacions que ahir no tenien els líders dels respectius partits donant suport a les seves reivindicacions. Per tant, la qüestió és més aviat: per què ERC va ser l’única formació política que va estar a l’alçada de les necessitats expressades per la societat civil? On eren CiU, PSC i ICV?

Personalment, enmig de tanta eufòria nacionalista vaig tenir la clara impressió que s’havia produït un punt d’inflexió en l’evolució política del país, però no només això, sinó també un relleu generacional simbòlic. En els diversos moments en què es va cantar l’himne nacional, les pantalles reflectien les cares conegudes i NO HI HAVIA NINGÚ DE CIU. Com pot un partit nacionalista no estar present en un moment com aquest?

El millor que podria passar és que es convoqués una segona manifestació que tingués el suport de tots els partits i que fos més multitudinària encara. En aquesta segona convocatòria, CiU, PSC i ICV tindrien l’ocasió de reconèixer que s’han equivocat deixant orfes els seus electors i podrien afegir-se a la iniciativa ciutadana.

  1. Tens tota la raó. On estava CiU el dia en que es fa una de les manifestacions més importants en molts anys per defensar els drets de Catalunya?
    A mi personalment tants cartellets d’ERC em sobraven, però els dono les gràcies perquè amb el seu suport va ser un èxit. Sort que hi van ser.
    Hi vaig anar i n’estic content, però m’hagués agradat molt més que s’hagués donat una visió d’unitat. Amb el suport de CiU o altres partits polítics que com tu dius podien assumir perfectament el manifest, encara hi hagués hagut moltíssima més gent. Jo sé de persones que no hi volien anar perquè deien que anar-hi era donar suport a ERC… jo el que els diria és que abans de dir això es preguntin perquè no hi eren els altres.

  2. Una flor no fa estiu, anar a una manifestació tampoc no fa que canviï res de res quan, com el dissabte, n’hi havia uns que es manifestaven per "l’estatutet" (amb triangle de tristpartit) i d’altres per la "independència", per posar només dos exemples divergents.
    M’expliqui algú, si pot, com es pot defensar, per una banda una eina de submissió com és l’estatut d’autonomia "concedit" pel Regne d’Espanya com a "gràcia" als súbdits del Borbó i, alhora, per l’altra banda, la "independència"…

  3. Jo soc de CiU i hi era, altre cosa es que no hi fossin els dirigents,i també vaig veure-hi altre gent de CiU i del PSC,aleshores en aqests moments és una incognita que passarà amb aquests votants i altres que es vàren quedar a casa i em consta els sentiments que se´ls hi vàren desfermar en veure-ho pel canal 324,quan arribi el moment de votar a les eleccions.????

  4. El titol o algo molt paregut, va ser el que va dir el Sr. Mas. Llavors hara que esta dien?.

    i els seus correligionaris?. Que diue?

    S’ha retret ha esquerra de capitalitza, pero de moment eren els que estaben, que els altres no tan sols no i van anar, que a sobre la van criticar avans, ara se la volen fer seu.

    Ja gent que tenen un morro que tindrien que baijar les escales d’esquena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!