Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

15 de febrer de 2006
Sense categoria
2 comentaris

PP a Lloret

El cas de Lloret ha saltat avui als mitjans. La veritat és que el PP té problemes seriosos. No només en té Piqué, sinó que, com es va veient, hi ha mar de fons. L’estratègia de Rajoy està tensant molt la corda i obliga alguns càrrecs locals a fer alguna estrebada.

En política municipal es pot veure de tot, però el PP és sempre un món a part. Tinc molt present el cas d’Alella, on ERC va acabar signant un pacte de govern amb el PP perquè PSC, ICV i CiU els feien la pinça i es pensaven que ERC no pactaria mai amb els populars. Prioritzant les persones per damunt de les sigles, dos regidors populars van entrar al govern d’ERC, però quan la cúpula del partit es va assabentar del pacte arran del cas Carod van córrer a pressionar els regidors perquè l’abandonessin. Al final, els regidors han plegat farts de la política. Avui el PP ha perdut un altre militant, i no crec que sigui el darrer. Si se’m permet, fins i tot la gent del PP a Catalunya s’adona que la política anticatalanista que fan és una bestiesa. Sorprèn que no saltin més casos com aquest.

A Arenys de Mar hi  ha també un pacte de govern entre CiU i PP que fins ara ha resultat prou discret, però a vegades em pregunto si en Piqué o en Rajoy n’estan assabentats, del que passa a la pólítica municipal. Ara que s’ha aprovat el domini .cat, per exemple, l’Ajuntament d’Arenys de Mar l’ha demanat. Aparentment, el PP hi deu estar a favor. També és curiós que no hagin protestat pel suport que l’Ajuntament ha donat als actes en commemoració de la mort de Fèlix Cucurull, que Aznar o Rajoy titllarien sens dubte de "rojo separatista". En fi, coses de política. Però no m’estranyaria que continuessin sortint regidors del PP que pensen com el de Lloret.

També penso que aquesta tensió dins del PP no s’hauria produït si ERC no hagués apostat pel tripartit. Aleshores el PSC s’hauria acostat al PP per anar contra el front ERC-CiU. Tot hauria anat ben diferent. Del pacte del Tinell encara en podem anar esperant més conseqüències abans no s’acabi la legislatura. La política és complexa i apassionant, a vegades.

  1. I Josep Curto? Recordo que quan Piqué va anar a Madrid a presentar la dimisisió Josep Curto va fer unes declaracions semblants a les del regidor de Lloret. No ho recordo molt bé, però diria que va dir que Acebes era un imbècil! Com és que no s’en parla? encara segueix al PP després d’aquelles declaracions?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!