Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

25 de febrer de 2016
0 comentaris

Amb Ballesta, s’erra el tret

Sóc plenament conscient de la necessitat de refundació de Convergència. Una República Catalana necessita un partit d’ampli espectre en què tant el centre, com espais socialdemòcrates, com àmbits conservadors es trobin còmodes. Ho necessiten tant determinats sectors socials com el conjunt del país. Cal una força cohesionadora del país amb capacitat d’entesa amb una societat clarament heterogènia.

Ara bé, més enllà d’ideologies, una força que es pretén central, moderada, d’ordre, cal que vagi regida per valors, actituds, i certa exemplaritat, especialment dels seus representants. És per això que estic… Com ho diríem?, sorprès?, horroritzat?, indignat?,… pel lamentable espectacle protagonitzat per l’alcalde de la meva ciutat en el seu intent per apujar-se el sou i buscar el suport dels enemics del país. De fet, ja fou prou penós l’espectacle que hagué de patir Convergència per tal que fos nomenat a còpia de renúncies forçades i que transmet l’equívoc missatge que els regidors convergents no són aptes per a encapçalar la batllia (cosa que estic convençut que és falsa, hi ha persones prou preparades). Amb el cartipàs, l’elegància de la ciutat ha esdevingut vodevil.

En un moment de patiment per a la majoria social, maniobrar per apujar-se el sou de 68.000 a 75.000 € és, fonamentalment, indecent. No és demagògia afirmar que la primera xifra és excessiva, i la segona immoral, i ofereix una pèssima imatge, d’egoisme de classe, d’insensibilitat social. Tanmateix, acudir al franquisme local per obtenir els vots necessaris ofereix un terrible missatge que Convergència pot resultar un partit de poc fiar en un moment crucial. Si Convergència vol refundar-se, amb Ballesta (perdoneu la metàfora) s’erra el tret, perquè resulta un pèssim exemple, i més en un moment en què cal cert acord i entesa social i política.

Al meu entendre, es fa necessari començar de zero, i plantejar una altra persona que reemplaci l’actual alcalde, que compti amb el suport de qui aposta inequívocament per una República i que públicament tingui unes remuneracions justes i acceptables d’acord amb el nivell de vida de la majoria de gironins. En aquest sentit, la tasca realitzada pel grup municipal de la CUP és d’una exemplaritat cívica que, contràriament al tòpic i a la propaganda, no és antisistema, sinó són la matriu del sistema del que hauria de representar la nova i ètica vida política d’un país en construcció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!