Llibertat per a Núria Pórtulas!!!

Mai he tingut una gran confiança en la qualitat democràtica del meu país. El fet que el règim actual es fundés més l’1 d’abril de 1939 que, com afirma la propaganda, el 6 de desembre de 1978, condiciona un estat de dret que té més d’estat que de dret. Així, Espanya és avui un país amb semi-llibertats democràtiques, on aquells que no s’agenollen davant la bandera, el rei, i el capitalisme, poden ser detinguts, empressonats, assetjats i posats al marge de la llei.
A Girona, tothom ho sap!

La Núria Pórtulas és una noia de Sarrià de Ter incapaç de trencar un plat. El seu únic delicte consisteix a pensar per sí mateixa i ser anarquista. Uf!, quina paraula, anarquista. Aquest és un adjectiu que per sí sol ja mereix que una policia que va fer la Transició amb el retrat de Franco penjat a la paret o uns progres que van entendre la importància de l’ordre impulsat per Stalin, comporta persecució, presó, silenciament. Sé molt bé de què parlo. Avantpassats meus van ser perseguits per aquest delicte de pensar per sí mateixos, ser anarquistes i voler un món sense déus ni amos, ni progres desitjosos de substituir els burgesos per esdevenir una classe dirigent implacable. Vaig ser veí, també de Luis Andrés Edo, responsable de la CNT que va ser empresonat sense proves, víctima d’un muntatge policial, el mateix 1979 al conegut cas de l’Escala, on els prohoms de la Transició (i els partits amb els genolls pelats) van conjurar-se per eliminar a aquells que no se sotmetien a la monarquia.
Avui m’ha explicat la meva nena, que la mestra de pràctiques és amiga de la Núria Pórtules. A Girona, hi ha centenars de persones que la coneixen. Tothom coincideix que l’Audiència Nacional és l’encarnació contemporània de la Inquisició, on les acusacions semblen fruit de les revel·lacions divines. De fet, d’acusacions, de proves, no hi ha res de res. A la Núria l’han tancat per ser, no per fer.
Som com Turquia!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.