Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

23 de novembre de 2006
3 comentaris

Supernanny

Ahir diversos diaris es feien ressò de la iniciativa de Tony Blair de portar assessores educatives a famílies amb problemes. Es tracta de combatre i prevenir comportaments disruptius i predelinqüents entre els considerats menors més conflictius de la Unió Europea. Explicat d’una altra manera, els laboristes britànics, progres benintencionats, volen portar supernannys als pares que no poden controlar els seus fills.
Alguns han contestat a aquesta mesura, per cert d’un tuf paternalista que tira d’esquenes, amb l’afirmació que això es tracta d’una intromissió de l’estat a l’esfera familiar. El govern de Londres, en canvi, considera que cal tornar a disciplinar una societat que està generant problemes a tots nivells; delinqüència, impuntualitat, poca seriositat com a treballadors, escassa consciència cívica.
Només dues dades correlatives. És cert que segons totes les estadístiques, els menors britànics són els més conflictius, els més abandonats i els qui menys tracten els seus pares. Segona dada; els britànics són els ciutadans de l’UE que treballen més temps fora de casa … (sembla que només superats pels gironins).
Quan hi haurà aquí un Jospin que imposi d’una vegada per totes les 35 hores? Progres de Vilaweb, socialistes, inciativeros, republicans; no ho sento. Hi ha algú? Ningú no demana 35 hores???

  1. Xavier,

    Les trenta-cinc hores, o les trenta, no són importants. Els empresaris, per norma general (sempre hi ha feines en que no, és clar), quan contracten treballadors, no compren temps, compren resultats. Mentre una persona faci la feina que té assignada, tant hi fa si ho fa en 8, en 12 o en 6 hores.

    Lamentablement,  a Catalunya, la productivitat, enlloc de pujar, el que ha fet és baixar. No podem demanar que a més, es redueixi la jornada laboral. Pensa que el fa que un empresari pugui pagar el sou al treballador és la productivitat del treballador. Com més pugui facturar als seus clients l’empresari per hora treballada del treballador, més sou li podrà pagar. I com menys, menys sou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!