Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

15 de novembre de 2006
0 comentaris

Ciudadanos (2)

Després de veure ahir el programa de la Mònica Terribas, amb l’Albert Rivera sotmetent-se a l’incissiu interrogatori de la directora de La nit al dia, cada vegada tinc més clar la gran estafa de la democràcia parlametària entesa com està.
És evident que Rivera i el seu Ciudadanos recull el vot del ciutadà permanentment emprenyat, agreujat i amb mania persecutòria, un especímen ben conformat i fàcilment identificable perquè és aquell que veu conspiracions arreu -generalment en contra seva i del seu col·lectiu- no dubta a utilitzar els recursos de la manca d’educació per fer-se escoltar, i no dubta a utilitzar el despotisme per imposar els seus interessos. Ah!, i una cosa que he descobert badallant entre el seu programa electoral. Són d’aquells que voldrien perdre de vista per sempre més als seus fills, perquè reclament una ampliació d’horari i calendari escolars. Lògicament, si es passen el dia emprenyats i exigint Libertad, els seus fills, malaurada càrrega, millor que estiguin confinats a les escoles, protegits de les cabrejamentes dels seus pares. Així, desposseïts de tot amor filial, a mesura que creixin, es faran uns ressentits, i podran aviat fornir el Frente de Juventudes de Ciudadanos, que certament, portaran un discurs esquerranós, social-demòcrata, en opinió del seu líder, acompanyat del liberalisme. En fi, una combinació sospitosament semblant a la Falange Española Tradicionalista y de las JONS.
Poca broma. Corria el 1979 quan vaig tenir dues companyes a l’institut que ho eren, d’aquest partit únic. Feien el mateix perfil que els militants actuals de Ciudadanos. Permanentment ressentits, agreujats, al seu parer, perseguits, i reafermant les grans polítiques socials de Franco (la seva social-democràcia) i per suposat amb el mateix desig de reduir Catalunya a una mena de folklorisme inofensiu, disposats a tolerar que el català es parli en l’àmbit familiar.
En fi. Braudel, tenia raó. Hi ha històries que són de llarga durada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!