Manifest del món de la cultura i l’educació a favor del Referèndum

 

Tinc l’honor d’estar entre els impulsors d’un nou manifest, que de tan d’obvi que és, fa vergonya fins i tot tornar a demanar visibilitat i signants. Aquest cop és tan simple com demanar que es pugui votar per la independència, en el que resulta aquest gest democràtic de vehicular la participació ciutadana mitjançant les urnes.

A vegades és trist haver de batallar pel sentit comú. Trobo un error haver de rebaixar-se al fang d’aquells que vinculen l’autodeterminació a la tribu, i les urnes a la dictadura. Jo, que ja he llegit Kafka i Orwell, em considero una persona moderada i democràtica, que considero que els conflictes es poden resoldre mitjançant el diàleg i la interiorització d’un mínim de valors humanístics, enfront d’aquells de dialèctica miloseviciana i tarannà fatxenda. Encara, des de la meva lògica cartesiana, em costa d’entendre, més enllà de l’amenaça o la confusió, que la demanda per resoldre un problema nacional mitjançant les urnes, sigui tractat amb sospites, jutges, normatives, escarnis, difamacions i guerra bruta. És per això que m’honora ser un dels primers signats del manifest, impulsat pel col·lectiu Manuel de Pedrolo i dos bons amics com els professors Francesc Foguet i Enric Pujol, de la Universitat Autònoma.

L’enllaç per signar (avui, després de pocs dies ja hi ha més d’11.000 signants) és aquest:

https://www.change.org/p/ciutadans-i-ciutadanes-de-catalunya-manifest-a-favor-del-refer%C3%A8ndum-per-la-independ%C3%A8ncia-de-catalunya

I el text és el següent:

Davant de la situació actual, els sotasignats considerem que els responsables polítics que han de permetre la celebració d’un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya necessiten el suport de tots els ciutadans que siguin partidaris de la democràcia i de la llibertat. Com a professionals de la cultura i l’educació, dos àmbits fonamentals per a qualsevol societat lliure i democràtica, manifestem que estem a favor de la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya, acordat o no amb l’Estat espanyol, durant el 2017. En aquest sentit, som del parer que la independència és el camí més idoni perquè la societat catalana –que ha demostrat a bastament la seva maduresa a les urnes i al carrer– pugui aprofundir en el progrés social i en la transparència democràtica a què aspira, com també en l’avenç cultural i educatiu que necessita. Per tot això, encoratgem els ciutadans a comprometre’s amb el referèndum, a mobilitzar-se per fer-lo possible i, quan tingui lloc, a votar a favor de la independència de Catalunya.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *