Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

10 de juny de 2013
5 comentaris

Experts

Efectivament. En més d’una ocasió he estat presentat com a expert i he hagut d’intervenir en debats o conferències sota aquesta dubtosa etiqueta. També he redactat informes sobre temes educatius o culturals que contemplaven un seguit de recomanacions. També me n’he llegit un munt d’informes i anàlisis sobre temes sobre els quals en tinc, si més no, coneixements acceptables o haver hagut de sentir un munt de collonades per part de gent de vàlua intel.lectual destacada o dubtosa. I sovint m’he quedat amb la impressió de restar sotmès a una constant i descarada presa de pèl.
Evidentment, més enllà dels meus coneixements, limitats o generosos, al final s’imposa l’opinió, l’interès o el prejudici. per sort o per desgràcia, no acostumo a cobrar per les meves intervencions,de manera que és difícil que els judicis emesos es corresponguin als del meu pagador. No puc dir el mateix d’altres. Bé, sí que puc.

L’informe dels “experts” sobre com carregar-se les pensions públiques és el típic cas d’allò que Susan George anomenà el pensament segrestat, i que jo, sense tantes manies prefereixo definir com a “prostíbul de la intel.ligència”. Gent que tradueix en llenguatge acadèmic la voluntat de la màfia finacera és la que juga a fer de Sandro Rey sobre el futur demoràfic. Gent que pot tenir tanta idea, o menys, que un secretari d’escola rural o un cap de planta d’infermeria gosa pontificar sobre economia, polítiques públiques i la millor manera d’enganyar la bona gent. En certa mesura, l’informe encarregat per no se sap ben bé qui, planteja justificar un empobriment dels més febles per satisfer una cobdícia que, a diferència de l’univers, sembla infinita.
En una època en que la nostra democràcia silencia dissidents amb tanta eficàcia com a l’antiga RDA, veus assenyades com les del professor Vicenç Navarro estan tan silenciades com desterrat sembla el més elemental sentit comú. Tothom pensa en la piràmide de població quan en realitat només hauríem d’estar pendent el la piràmide de recursos. Tothom pensa en els diners quan aquests únicament serveixen com a medi d’intercanvi de béns i serveis. Tothom pensa en els experts com si es tractés d’una veritat revelada. Si fa trenta anys, posem per cas, un equip de quatre treballadors podien produir cent automòbils l’any, ara potser en poden fer quatre-cents. Si fa vint, ua fàbrica produïa deu mil telèfons mòbils, la revolució tecnològica permet multiplicar per deu l’anterior xifra. Per tant, pensar que amb pocs joves no es pot mantenir una població creixent, simplement es menteix a la gent.
De fet, no hi ha cap estadística tan fiable com la de la desocupació. Amb un 27% de desocupació, hi ha molta prou producció, si més no per poder pagar a exèrcits d’experts a fi que diguin que no hi haurà prou diners per les pensions.
La qüestió és simple i òbvia. Hi ha prou recursos per les pensions, per als desocupats, i per als ocupats que ho són perquè arramben amb prou substàncies a les farmàcies per mantenir l’inhumà ritme de treball a còpia de dopatge. Els experts no menteixen, sinó que decoren les mentides dels qui els paguen amb guarniments retòrics i estadístics. Jo, com a expert, recomano que els experts que reprodueixen mantres neoliberals, els enviïn a pic i pala. De la mateixa manera que els hipòcrites que els contracten.
  1. Home, però tu col.labores amb nacionalistes excloents i dius que frikis ultranacionalistes com Omnium, Colectiu Wilson (se me regira el cerebro Xavier…) o la Emma colectiu , fan “molt bona feina”. I ahora vienes aqui a dar discurso incendiario?

    Os habeis apropiado de la Cataluña real. Mediocridad os define perfectamente, soldaditos de la hegemonia cultural nacionalista. Segur que creus que Vilaweb i directe.cat et fan un bon ciutadanet. Pffffffffffffffff, de Mickael Jackson….
    Mira, aquests germans meus eren espanyols com jo. Tu un blanquet col.lectiu emma nacionalista-Vicenç Sanchis-estat d’Israel-estat excloent etnollinguistic català 

    http://youtu.be/LK8sxngSWaU
      

  2. Tu ets molt blanc i molt català. Nimulato, no fuera a ser demasiao heterodoxo. Content Bill Cosby? Aquesta sensació de…: publico a mitjans nacionalistes catalans… Ohhh que hauria de fer un bon catalufet, com jo? (tu en aquest cas) (la frase no és meva, és d’Empar Moliner… jaja, no, vull dir d’una amiga de cinc cognoms catalaníssims, ja, que li diu a Cat.Radio “Catalaufa Radio”, jaja com es riu de vosaltres, ara no rius? “és la teva” Meva en absoluto, poque la mitad de Cataluña ni aparece ni de refiloncillo…. roja la amiga, per cert i trabajando  de cambrera) . Això de ser l’esquerra pujoliana és molt patètic. El nacionalisme català és vol separar perquè és superior. Per ells Videla és igual que una mare de maig. Espoli, ens roben, no ens deixen parlar lo nostre (I vosaltres, superiors morals???) Col.lectiu Emma, je. Sóc espanyol, como seria Public Enemy. Venceremos esclau de Muriel Casals.
  3. Y de buen seguro que dejandote las perras gordas en Omnium o ANC, jaja, como si lo viese, (eixamp)lant la hegemonia cultural nacionalista com a bon ciutadanet. Podrieu rodar La casa de la Pradera. Protagonitzada per indepes amb senyereta estelada patrioica al balconet i llegint la biblia en català (esto… no fuera a ser en otro idioma que habla la mayoría de catalanes). La casa catalufa capitalista de la pradera, nacionalista pujolià!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!