Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

15 de juny de 2012
1 comentari

Quant pitjor, pitjor

Percebo moltes temptacions leninistes en aquest moment d’incertesa. I quan parlo de Lenin, no em refereixo al comunista, sinó a l’estratega revolucionari. Quan el primer govern menxevic exhibeix la seva incompetència política, Vladimir Ílitx Ulianov expressa “quant pitjor, millor”, és a dir, que a mesura que els errors dels adversaris se succeeixen arribaran les oportunitats dels bolxevics per al seu cop d’estat. “A río revuelto, ganancia de pescadores”, que diu el refrany espanyol.
Molta ingenuïtat sento entre els ambients sobiranistes. El col·lapse del crèdit monetari i polític hispànic empeny les oportunitats per a la sobirania, confien alguns. La intervenció europea ens treurà de sobre la intervenció espanyola.
Ingenuïtat! A mesura que l’escenari es degrada, les incerteses poden precipitar solucions més autoritàries. I en el cas de naufragi, l’estat ja té tots els bots salvavides reservats a les elits hispàniques, aquelles que es van dedicar a la fabricació massiva d’icebergs.

El deteriorament econòmic espanyol, per molt incompetent que sigui el govern, només aportarà més desgràcies als assalariats. Deixarà enfonsar-se a la pobresa a les classes mitjanes, i a la marginació als desocupats. I la intervenció europea, si ens lliura de les piranyes espanyoles, serà per enviar-nos els taurons continentals, molt més freds, eficaços i letals.
No som més llestos ni valents que grecs, portuguesos o irlandesos. La intervenció és el saqueig exhaustiu i planificat del quatre cinquenes parts de la ciutadania. I la situació de caos i crisi és l’autopista d’entrada dels “salvadors autoritaris”. Els responsables de la crisi, de l’espoli fiscal a nivell territorial (i sobretot, a nivell social) estan massa ben organitzats per cobrir-se les esquenes de qualsevol efecte negatiu, i traspassaran el drama a la gent normal.
Lenin estava equivocat. La seva revolució només serví per substituir la dictadura tsarista per la bolxevic. Una tirania, per una altra. La realitat és que, quant pitjor, pitjor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!