Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

29 de maig de 2012
0 comentaris

La República Islàmica d’Espanya

Ho confesso… des de principis dels noranta, segueixo la Pilar Rahola. I no m’agradaria disputar un combat dialèctic amb ella. Tindria sort de resistir un assalt amb ella sense comptar les dents a la lona. És una argumentaire terrible que escriu des d’una passió radical. I la punyetera, sovint l’encerta, encara que la seva agressivitat la perd. De la mateixa manera que en aquest món hi ha enamorats de l’amor, la Pilar és discutidora de la discussió.
Tanmateix, hi ha alguns aspectes en què coincidim. El llibre que em vaig llegir aquesta Setmana Santa, La República Islàmica d’Espanya és un assaig sense complexos ni pèls a la llengua (fenomen que d’altra banda la Rahola desconeix). Parla a bastament de com la hidra islamista es cola a partir de les escletxes de la tolerància democràtica i la ingenuïtat suïcida de la nostra societat, que és més o menys la tesi que defensa al llibre.

Tanmateix, les afirmacions i les argumentacions estan ben fonamentades i documentades. I fa una composició que coincideix amb el que vaig establir a la meva novel·la Geníssers publicada el 2007. Una confrontació entre dues cosmovisions oposades, un conflicte entre civilització i barbàrie religiosa. I una censura davant el paper de “tontos útils” que realitza bona part de l’esquerra oficial del país. I tanmateix, ens ofereix un panorama inquietant, on el reaccionarisme (especialment respecte el paper de la dona) ens adverteix sobre la fragilitat com a societat.
Més ben escrit i menys repetitiu que Londonistan, de Melanie Philips, hauria de ser un llibre de lectura obligada per a qualsevol polític. Això sí, amb una certa interpretació, ja que la Rahola sovint es deixa portar per la seva pròpia radicalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!