21 d'agost de 2012
Sense categoria
0 comentaris

RTVV: PUNT I FINAL?

El 18 de juliol, com qui rememora gestes passades, els consellers del PP al CA de RTVV aprovaven l’inici de l’ERO i van haver de sortir, com les rates, per la porta del fem del restaurant del costat.

Després d’un mes de no diàleg amb el Comitè d’empresa, avui pretenen consumar l’ERO que finalment deixarà en el carrer 1198 treballadors i treballadores. Potser ho perdran als tribunals perquè el procés està plagat d’errades, ocultacions i trampes que els jutges podrien no acceptar. Els hi dóna igual, el mal ja estarà fet, RTVV liquidada, tot l’endollisme blanquejat… i si toca pagar indemnitzacions més altes, readmetre centenars de treballadors o desfer l’ERO, fa igual.

Com sempre, les destrosses del PP al País Valencià les paguem entre tots.

No s’entén com no hi ha un clamor d’indignació davant una maniobra tan grollera com el fet de convocar un CA a les 21.15 de la nit. Amb nocturnitat i traïdoria, es pretén resoldre el més ràpidament possible el futur de 1198 persones i les seues famílies. Fa igual si hi hi ha defectes de forma, si la convocatòria ha arribat tard als consellers, si convocaren abans de tancar les ‘converses’ amb els representants dels treballadors, si fan el ridícul mundial tractant d’amagar el que no pot ser més escandalós. Ells van ‘a la seua’. Es tracta d’obeir al Quefe, al nou senyoret nomenat per Madrid, Alberto Fabra, aka Bertín.

Sembla que cap periodista no ha aconseguit preguntar-li a Miquel Domínguez, president del CA de RTVV, regidor de la ciutat de València i responsable de seguretat ciutadana -un beatot de la colla de Cotino-, cap periodista, insistisc, no ha aconseguit que li explique la causa d’aquesta convocatòria nocturna. On hi havia el problema per a convocar la reunió per dimecres a la vesprada com solíem fer?

Hi ha molta pressa a posar més d’un miler de caps de treballadors valencians de l’audiovisual a la safata que Bertín Fabra ofereix a Rajoy per demostrar al món com d’aplicats som els valencians a l’hora de suicidar-nos col·lectivament, degradar encara més el nostre règim d’opinió pública liquidant el mitjà públic que ens havíem donat amb la democràcia, després d’haver-lo convertit en un podrimer de corrupció, lloances al PP i porqueria mediàtica.

Sis consellers del PP avui tornaran a dir que no hi ha més remei que fer l’ERO per causa de la greu crisi econòmica, que no hi ha una altra alternativa, ignoraran les propostes que s’han fet, les denúncies sobre la responsabilitat del deute de 1300 milions d’euros que té RTVV, com si el PP no l’haguera governat des del 1995, ignoraran que l’informe PwC és d’una mediocritat gravíssima tot i que ens ha costat prop de dos-cents mil euros tal com avala el contrainforme de la Universitat de València, ignoraran que la producció pròpia ha quedat demostrat que és més barata que l’externalització, potser fins i tot, algun d’ells es permetra retraure’m la manera de parlar, és queixarà que els acuse d’irresponsables, immorals i pressumptes delinqüents per votar sense atendre la totalitat de la informació, potser sense llegir-la, per donar per liquidat el principal instrument de comunicació que ens havíem donat els valencians. I votaran a favor de l’ERO.

Algú o alguna, fins i tot farà una defensa del gran treball del director general i es queixarà novament dels meus insults. Un director general, José López Jaraba, que va desembarcar al País Valencià provinent de Madrid com a delegat del diari dretà ABC. El president Camps -que va entropessant amb merdes quan va al Club de Tenis- el va nomenar cap del Nou24, canal de notícies, i quan va dimitir el gran xoriço Pedro Garcia, acusat d’haver-se embutxacat pressumptament mig milió d’euros aprofitant la visita del papa, el va fer director general de RTVV.

Aquest mercenari que és López Jaraba va tapar el cas Vicente Sanz -acusat d’amenaces i abusos sexuals a tres periodistes de Canal 9- fins que les víctimes anaren al jutge, ha mentit repetidament al CA com he denunciat a la fiscalia i ha dictat les regles del que volia que diguera PwC per a l’informe que justifica l’ERO. Ell ha passat a la glòria de ser DG d’una radiotelevisió pública, amb un jornal molt superior al de delegat de l’ABC, i ha treballat fidelment al dictat del partit sense importar-li gens ni mica el mal que feia. Ha arruïnat RTVV i ara, aprovat l’ERO, el PP el felicitarà per la gran faena. Ell se n’anirà. I els sis consellers del PP, valencians, es quedaran ací i hauran de suportar la vergonya i potser la ira de moltes persones.
Encara ens queden coses a fer i coses a dir. Per començar, omplir-los de vergonya pel que van a aprovar, que no puguen ignorar les causes, les errades, les conseqüències -fins i tot penals- de la seua decisió. Després aniré a la fiscalia. I continuaré denunciant aquest expoli contra els valencians, contra el dret a la informació, contra la nostra llengua i cultura fins que recuperem RTVV per a tots.
No consentim que avui siga el punt i final.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.