8 d'octubre de 2022
0 comentaris

CANTATA DE VALÈNCIA

 

                       

(Enllaç per escoltar-la a Bandcamp sense publicitat)

CANTATA DE VALÈNCIA 

Ahir, 7 d’octubre de 2022, vam llançar per totes les plataformes el nou disc                                                

CANTATA DE VALÈNCIA (Stanbrook, 2022).

A penes un any després del disc anterior, La dansa d’un temps nou (Stanbrook, 2021), He tornat a l’estudi per a enregistrar aquest cant a la ciutat de València que esdevé un treball unitari i singular en la meua producció artística. Ara, a més, ho faig anunciant, per al 22 de desembre, un espectacle mestís que combina, teatre, poesia, dansa, acrobàcies, arts plàstiques,  audiovisuals i música. Un espectacle que compta amb la direcció escènica de la dramaturga Patrícia Pardo. L’estrena serà al Teatre Principal de València amb el patrocini de Teatres de la Diputació. Aquest setembre han començat els preparatius i assajos.

Hi ha un sentiment molt present al món cultural valencià des de fa molts anys; la peculiar relació d’amor i odi que les persones que treballem a tots els àmbits de la cultura mantenim amb la ciutat de València i, per extensió, amb tota la seua àrea d’influència i amb el conjunt del País Valencià i tot.

Potser no siga un tret particularíssim de València i siga més aviat una característica en totes les societats provincianes, societats dependents que rebutgen el paper crític de la cultura. Es tracta de la secular subordinació de les elits econòmiques i polítiques al centralisme de l’Estat i la malfiança respecte dels intel·lectuals i artistes que poden alçar la veu i posar en qüestió la seua hegemonia. És també la llarguíssima solitud de tants artistes valencians, amb l’exili interior, sobretot durant la llarga nit del franquisme, però no només, especialment per als qui fem la nostra obra en valencià.

Ciutat estimada, amor impossible

Aquest és el fonament que inspira la Cantata de València. Un recorregut emocional per la història cultural de la ciutat i del País des dels anys 50 del segle XX fins al present. Un homenatge als nostres escriptors i artistes que han viscut totes les tensions, ambivalències i angoixes amb ella: ciutat estimada, ciutat de la vergonya, València devastada, ciutat bagassa dels dies insòlits, ciutat fantasma, amor impossible, maleïda ciutat meua, ciutat ferida, ciutat bombardejada, mare dolguda.

Cante a València amb Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés, Ausiàs March,  Andreu Alfaro i Vicent Ventura, Jaume Pérez-Montaner, Maria Fullana, Salvador Jàfer, Marc Granell, Enric Sòria, Àngels Gregori, Francesc Viadel, Maria Josep Escrivà, Isabel Garcia Canet, Txema Martínez, Vicent Alonso i Francesc Pérez Moragón, Blasco Ibáñez, Miquel Duran de València, Raimon i Maria Beneyto. Aquestes són les fonts d’inspiració per mitjà de les quals he escrit i compost la Cantata de València: un sentit i contradictori homenatge a la ciutat i la seua gent.

Al disc hi ha set peces musicals, una obertura pianística i sis peces cantades:

1.- Obertura trista d’una nit d’estiu de 1957 (Salva Vázquez)

2.- La repressió (Rafa Xambó)

3.- L’eufòria (Rafa Xambó)

4.- Amistat i memòria (Rafa Xambó)

5.- Amors impossibles (Enric Sòria / Rafa Xambó)

6.- Degradació (Enric Sòria / Rafa Xambó)

7.- L’esperança (Rafa Xambó)

 

Cal subratllar la destacada participació de dones en el disc com podeu comprovar en els crèdits. Vuit dones i tres homes.

 

Crèdits Cantata de València

Rafa Xambó: veu i cors

Karla Fos: veu i cors

Salva Vázquez: piano i teclats

Àlvar Carpi: guitarra dotze cordes, clàssica i elèctrica

Lucía Zambudio: guitarra elèctrica

Maria López Menadas: baix elèctric

Eva Català: bateria

 

Xúquer String Quartet:

Violeta Rosell Martín: primer violí

Carmen Maria Peris Llobregat: segon violí

Elisa García Sospedra: viola

Maria Pons Gómez: violoncel

 

Producció musical: Salva Vázquez i Rafa Xambó

Mesclat i masteritzat per Facundo Novo a Novoestudios.com

Disseny gràfic: Cèsar Amiguet

Editat per Stanbrook

Amb el suport de l’IVC

 

Recordeu, ahir, 7 d’octubre de 2022, fou el llançament per 80 plataformes digitals:

 Deezer, iTunes/Apple, Spotify, 7 Digital, AllSaints Music Group, AudibleMagic, Audiomack, Boomplay, Bugs Corporation, Fan Powered Music, Fizy, Genie Music, Huawei, iHeartRadio, Library Ideas / Freegal, Mondia Media, Napster, Pandora, Phononet, Red Touch Media, Shazam, Simfy Africa, Stellar Entertainment, Tencent Music, TikTok, Touchtunes,  YouTube Art Tracks and Music Videos, Zed Russia, Zvooq, entre altres.  

 

La nova llei de RTVV: un xec en blanc per al PP
04.05.2012 | 8.02
A Sense categoria
Votar amb intel·ligència artificial
25.05.2023 | 6.02
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.