Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

28 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Nooo es toca ! …no ho toqueu !!!!


Sant Andreu de Palomar, el meu poble, el nostre poble, torna a estar en perill d’ésser potinejat pel centralisme barceloní. Altra vegada ! Tornem-hi !

No en tenen prou amb les barrabassades que últimament han fet o estan fent (TGV+’parc linial’ a l’alçada d’un primer pis; necròpoli neolítica desfeta i soterrada; el ‘regal’ d’un bocí del carrer Ramon Batlle a una immobiliària; la bestiesa de la perlongació del carrer de’n Grau; el solar del carrer Campeny i el de l’antiga fàbrica de motors a Tramuntana criant rates; la privatització, a sobre endarrerida, de les casernes…) ara van i s’inventen uns ‘eixos cívics’ –quina pesadilla amb aquest “civisme” mal entès i represor– per a que poguem anar d’una banda a l’altre i amunt i avall del “barri“. Deu ser per què com que ells no hi saben passejar-s’hi es pensen que nosaltres tampoc.

Ho fan pel nostre bé. Ei! Això sí, eh?

Aquella corba de La Riera els fa nosa, és clar, com se li acudiria a la riera baixar des de Roquetes fotent corbes! I, res, cop de regle, retallada i que quedi ben recte.

I el carrer Jorba? Amb la inspiració que va tenir aquell senyor tan desprès, que tot ho feia pel nostre bé, també, sí home, el senyor Porcioles …pocavergonya el senyor Porcioles? a veure si encara li hauré d’espinyar els morros a algú! Amb el PGM tant maravellós que ens va deixar, que ens va treure aquella colla d’arbrots que teniem al mig de Fabra i Puig i que va tenir la il·luminada previsió de fer un ample carrer, una Avinguda!, tot passant pel carrer de’n Grau i per quatre casetes, vellotes, eh?, per a que anéssim de Mossèn Clapés a Fabra i Puig recte i, com no?, en cotxe. Això tant inteligent no podia deixar de fer-se!

I aquí els tenim a ells (que macos!) reventant la vida de seixanta famílies andreuenques per a poder rectilitzar la riera i perpetrar un cívic eix per a poder anar de Can Dragó a la Fabra i Coats (no he sentit res de com serà de cívic el pas de l’eix per l’autopista Meridiana) i de Tramuntana a Cases Noves. Aquest cop passejant xino-xano, que l’assumpte cotxe contamina i quasi quasi és incívic.

‘No n’hi ha per tant!‘ diuen, ‘Aquelles casotes són inhabitables‘, ‘Els hi fem un favor, coi!‘, ‘I els carrers? on vas a parar! corralons estrets! …i gerxos!‘, ‘Que Barcelona no és així, tan ordenadeta ella‘.

N’hi ha per tant i per a molt més! Les cases són deliciosament i humana habitables! Els favors espereu que us els demanem, que això no us ho ha demanat ningú! Els nostres carrers són així d’encantadors! I, clar que no som Barcelona, per molt que hi insistiu i potinegeu!

Potser, però, ens han acabat fent un favor veritablement. Feia temps que la gent andreuenca no estava tant motivada a plantar cara i lluitar pel seu poble. I quan andreuenques i andreuencs lluitem i diem ‘Fins aquí hem arribat!’ sempre guanyem: l’Escola Pegaso, La Rambla, Can Guardiola, Can Fabra, el Cementiri… (sempre que ‘algú’ no tiri pel dret, faci pactes vergonyants i traeixi el moviment, com va passar amb Les Casernes). Ara tot Sant Andreu està penjant pancartes de finestres i balcons, signant al·legacions solidàries, recolzant via internet amb firmes electròniques, assistint a assemblees i concentracions… plantant cara i deixant-els-hi clar que SANT ANDREU NOOO ES TOCA !!!! lluitant per a salvar el Nucli Antic del poble.

Com diu un que no és andreuenc al bloc ‘El Tramvia 48’: ‘(…) no és que es vulgui acabar amb la personalitat d’aquests “barris” de nucli antic, sinó transformar-la mitjançant la suplantació de l’antic sentiment de poble per un altre completament nou. A menys identitat local, menors seran les reivindicacions veïnals i major serà el poder i la capacitat d’actuació municipal per a fer i desfer’ (…). I encara hi ha a Sant Andreu qui advoca per a definir-lo com a “barri” i veta i ninguneja als que defensem i volem potenciar que tant els 5.000 anys d’història com els sentiments ens facin estimar Sant Andreu de Palomar com el nostre Poble.

Sant Andreu de Palomar nooo es toca !!!!

No pateixis, Tanit, que no ens deixarem i el teu Poble seguirà com tu el vas conèixer i gaudir.


Publicat el 13 de febrer 2012

 
Sant Andreu NOOO es toca
Al·legacions col·lectives solidàries
Signatures electròniques
Salvem el Casc Antic a FaceBook
El Tramvia 48

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!