Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

28 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

A morir sols i lluny


A això condemnarà la Generalitat de Catalunya, barceloninament centralista ella, a la gent major andreuenca que en endavant entri en una situació d’estat terminal per malaltia.

La Rosa, avui n’hi diuen Clínica Coroleu, probablement haurà de tancar portes si acaba suprimint, la Gene, el Concert per a la Gestió de Serveis Sociosanitaris d’Hospitalització de Llarga Estada, Cures Paliatives i PADES (Programes d’atenció domiciliària – equips de suport). Ep! Podran anar a dinyar-la a un altre centre de la ‘mateixa ciutat’, això sí, eh.

A la gent andreuenca que està propera a traspassar no se li pot fotre pitjor malifeta que envir-los a passar l’útim temps que li queda lluny del seu poble, dels seus familiars i, en molts casos, lluny de les amistats que encara els hi queden.

Sí que és veritat que una habitació hospitalària s’assembla, no sempre, com una gota d’aigua a una altre habitació hospitalària i que en això no han de notar massa diferència. Però per a qui a nascut i/o ha viscut sempre a Sant Andreu de Palomar, quedar desplaçat és sempre un malestar i si saps que ja no hi tornaràs mai més és directament una putada.

Però el pitjor és que la gent coneguda que encara és viva i que estant al carrer Coroleu l’aniran a visitar prou vegades i fins i tot la treuran amb la cadira de rodes a prendre un xic el sol a la porta o, millor encara, a la Plaça de Les Palmeres, aquesta gent, major també, no anirà possiblement mai més a veure la persona malalta, o molt de tant en tant i això pot voler dir una vegada o dues, perquè a la següent ja l’informaran que “- fa uns dies es va morir”. I no serà per mandra o per desafecció que no aniran a visitar-la, sinó perquè per a una persona vella agafar metros i busos es torna un suplici, o un impossible en alguns cassos.

I ben bé podria ser que, persones que quedaran així condemnades, a La Rosa haguessin conegut a la parella amb que es van casar després de veure’s i ballar junts a la sala de ball que hi havia en els anys que, la persona terminal ara, tenia edat per a ballar, festejar i casar-se. I això és més probable que passi que no pas que aquesta colla de pocavergonya deixin d’anar prometent ‘millores dels serveis socials’ cada cop que s’apropen eleccions.

Així és que, com que hi ha crisi, a dinyar-la sol i lluny dels teus i del teu poble …o haver nascut ric, tu!

Publicat el 22 d’octubre 2010

La Rosa – Clínica Coroleu
Salvem la Coroleu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!