Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

28 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

‘Quan convé seguem cadenes’ …doncs som-hi !


La gent ja hem complert. Catalanes i catalans, joves i vells, de ‘dretes’ i d”esquerres’, d’aquí i d’allà, vam anar a Barcelona, un dissabte de juliol a les sis de la tarda, que es diu aviat i se’n ha de tenir ganes, i vam passar-nos l’estona cridant ‘IN!!!!INDE!!!!INDEPENDÈNCIA!!!!. Caminant quan podiem o allà plantats a l’embús. D’allò de ‘volem l’estatut’ no en vaig sentir prou gaire res, potser el senyor Montilla i un parell d’amics seus… vaja, no ho sé perquè no vaig tenir el plaer, ni m’hi vaig esforçar gaire, tot s’ha de dir, d’acostar-me prop d’ell.

Uns que es coneix que tenen unes calculadores diguem-ne atòmiques, els n’hi van sortir cinquanta o seixanta mil, sense descomptar-se. Uns altres, tirant curt, un milió i mig. I la guardia urbana, que aquest cop van tirar llarg pel que es veu, en va comptar un milió cent mil. No ve d’aquí, n’erem un grapat que posava la pell de gallina.

I qui vulgui fer lectures esgairades, doncs allà ell. Potser que passi per un professional de la dislèxia i que miri que tingui també uns bons coneixaments d’oftalmologia, d’otorrinolaringologia i, fins i tot, de psiquiatria, que tal vegada el podrà ajudar …si es deixa.

Ara, però, sembla que és l’hora dels que es dediquen a la política i també dels que s’hi volen dedicar de bell nou. Perquè la gent, la massa que diuen, podem deixar clar què volem, cap on volem anar, d’on volem sortir-nos-en… però els que ens ho han de fer accessible, portar i treure, són els polítics i els seus partits. És des del Parlament d’on s’ha de proclamar la Independència i al Parlament el que hi ha són els polítics dintre els seus partits.

Clar que els que tenim la paella pel mànec som les ‘masses’, que som els que anem de tant en tant a deixar un paperet a una mena de terrari per a dir qui permetem que tingui la responsabilitat de fer i desfer durant quatre anys. Ja caldrà que no ens deixem entabanar, altre cop, per xerrameques i esbufegs tipus ‘que ve el lloPP’, o per crits a cau d’orella de ‘peixos al cove’, ni per antiguitats museístiques sobre la ‘unitat dels treballadors’. Tot això si de cas després, un cop haguem agafat fermament el camí que ens correspon i que vam passar-nos la tarda cridant a cor que vols.

Malgrat tot, d’aquí a l’hora del paperet a l’urna, els que es dediquen ara com ara a la política ja convindria que anessin explicant-se els uns als altres què és que va passar dissabte. Sobretot als seus col·legues de fora, als de l’estat espanyol no cal no, del Parlament Europeu, dels partits afins de països civilitzats, als que hagin pogut contactar des de les Delegacions de la Generalitat de Catalunya, que potser sigui per a això per al que serveixin. Que de fora vagin veient i notant que això va de bo, perquè serà des de fora d’on hauran d’arribar les complicitats, els recolzaments i el reconeixament, al cap d’avall.

I tots nosaltres anem parant l’orella i afinant la vista, per a que el dia del paperet anem a tornar a dir què volem i qui permetrem que se’n cuidi, dels que ja hi són i que ja hem anant veint què fan a l’hora de la veritat, o dels nous, que hauran de començar per posar-se d’acord i no deixar-nos amb un batibull de sigles.

Som-hi, doncs?!

Publicat el 13 de juliol 2010

Som una Nació: nosaltres decidim
1.500.000 ciutadans omplen Barcelona per la independència
Imatges
Del milió i mig als seixanta-vuit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!